Čínská smažená rýže s mletým masem, zeleninou a buráky

Moje hodnocení
9x

Skvělý tip na bleskurychlé jídlo, které se hodí i do krabičky do práce. Až budete příště vařit rýži, rovnou jí uvařte dvakrát tolik a hned jak zchladne, přendejte ji do krabičky a dejte do lednice. Vychladlou uvařenou rýži snadno proměníte v báječné jídlo, které bude hotové za čvrthodinku.

4 porce
30 minut
asijská

Maso

Smažená rýže

  • rostlinný olej 1 lžíce
  • korejská chilli pasta gochujang (nemusí být) 1 vrchovatá lžička
  • buráky 50 g
  • mrkev (velká mrkev) 1 ks
  • brokolice 1/3 hlávky
  • uvařená a vychladlá jasmínová rýže 600 g
  • sójová omáčka (světlá sójová omáčka) 4 lžíce
  • tmavá sójová omáčka 1 lžíce
  • ústřicová omáčka 2 lžíce
  • sezamový olej 1 lžička
  • voda 3 lžíce
  • hrášek (mražený hrášek) 1 velká hrst

Postup přípravy

  1. Do misky dejte mleté maso, lžíci sójovky, najemno nasekaný česnek a oloupaný a nastrouhaný zázvor. Vše promíchejte a nechte 10 minut odstát.
  2. Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej. Rozprostřete na něj maso do jedné vrstvy, zkuste maso co nejvíce rozmělnit na malé kousky a vše zprudka restujte dozlatova.
  3. Přidejte chilli pastu gochujang a krátce zarestujte. Přihoďte buráky, mrkev nastrouhanou nebo nakrájenou na tenké julienne nudličky a brokolici rozdělenou na drobné růžičky.
  4. Po minutě restování přidejte rýži a za častého míchání restujte asi 4 minuty.
  5. Mezitím smíchejte v misce obě sójové a ústřičnou omáčku s vodou a sezamovým olejem. Omáčku přelijte přes rýži, přisypte mražený hrášek a 30 vteřin spolu zarestujte.
  6. Pokud máte rádi ostrá jídla, můžete před podáváním zakapat chilli olejem nebo srirachou.

PRIMA TIP: Zeleninu můžete různě variovat – hodí se i červená paprika, zelené fazolky, žampiony nebo hlíva, pórek, jarní cibulky, pak choi...

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty