Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čínská smažená rýže s mletým masem, zeleninou a buráky
Skvělý tip na bleskurychlé jídlo, které se hodí i do krabičky do práce. Až budete příště vařit rýži, rovnou jí uvařte dvakrát tolik a hned jak zchladne, přendejte ji do krabičky a dejte do lednice. Vychladlou uvařenou rýži snadno proměníte v báječné jídlo, které bude hotové za čvrthodinku.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Maso:
- mleté maso (nejlépe směs) 250 g
- sójová omáčka 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- čerstvý zázvor 2cm kousek
Smažená rýže:
- rostlinný olej 1 lžíce
- korejská chilli pasta gochujang (nemusí být) 1 vrchovatá lžička
- buráky 50 g
- velká mrkev 1 ks
- brokolice 1/3 hlávky
- uvařená a vychladlá jasmínová rýže 600 g
- světlá sójová omáčka 4 lžíce
- tmavá sójová omáčka 1 lžíce
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- voda 3 lžíce
- mražený hrášek 1 velká hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do misky dejte mleté maso, lžíci sójovky, najemno nasekaný česnek a oloupaný a nastrouhaný zázvor. Vše promíchejte a nechte 10 minut odstát.
- Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej. Rozprostřete na něj maso do jedné vrstvy, zkuste maso co nejvíce rozmělnit na malé kousky a vše zprudka restujte dozlatova.
- Přidejte chilli pastu gochujang a krátce zarestujte. Přihoďte buráky, mrkev nastrouhanou nebo nakrájenou na tenké julienne nudličky a brokolici rozdělenou na drobné růžičky.
- Po minutě restování přidejte rýži a za častého míchání restujte asi 4 minuty.
- Mezitím smíchejte v misce obě sójové a ústřičnou omáčku s vodou a sezamovým olejem. Omáčku přelijte přes rýži, přisypte mražený hrášek a 30 vteřin spolu zarestujte.
- Pokud máte rádi ostrá jídla, můžete před podáváním zakapat chilli olejem nebo srirachou.
PRIMA TIP: Zeleninu můžete různě variovat – hodí se i červená paprika, zelené fazolky, žampiony nebo hlíva, pórek, jarní cibulky, pak choi...
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))