Gulášová fazolačka s mletým masem

Moje hodnocení
15x

Ty nejlepší věci často vznikají náhodou, a přesně tak přišla na svět i tato polévka. Kousek mletého masa a idea gulášové polévky se v průběhu vaření proměňovala a nakonec z toho vznikla fazolačka s gulášovou duší :) Pokud máte rádi husté polévky s výraznou chutí, bude vám chutnat!

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci na oleji orestujte nahrubo nakrájené cibule. Přidejte mleté maso a orestujte ho dohněda s čubricí, snažte se maso rozdělit na malé kousky.
  2. Poté přidejte mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku nakrájené na kostičky, restujte asi 3 minuty, pak přihoďte nasekaný česnek a restujte další minutu.
  3. Přisypte cukr, hladkou mouku a uzenou papriku a také přidejte rajčatový protlak. Vše krátce promíchejte, jen aby se paprika stihla rozvonět, a zalijte chladným vývarem nebo vodou. Metličkou důkladně a dohladka rozmíchejte.
  4. Přihoďte na kostičky nakrájené brambory, polévku osolte a opepřete, přidejte bobkové listy a saturejku.
  5. Vařte 15 minut, poté přidejte slité máslové fazole a vařte dalších 8 minut.
  6. Nakonec přidejte něco zeleného – klasicky nasekanou hladkolistou petržel, ale skvělý je i nahrubo nasekaný medvědí česnek nebo špenát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty