Gulášová fazolačka s mletým masem
Zdroj: Klára Michalová
Gulášová fazolačka s mletým masem
Zdroj:
Klára Michalová
Ty nejlepší věci často vznikají náhodou, a přesně tak přišla na svět i tato polévka. Kousek mletého masa a idea gulášové polévky se v průběhu vaření proměňovala a nakonec z toho vznikla fazolačka s gulášovou duší :) Pokud máte rádi husté polévky s výraznou chutí, bude vám chutnat!
Postup přípravy
-
Ve větším hrnci na oleji orestujte nahrubo nakrájené cibule. Přidejte mleté maso a orestujte ho dohněda s čubricí, snažte se maso rozdělit na malé kousky.
-
Poté přidejte mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku nakrájené na kostičky, restujte asi 3 minuty, pak přihoďte nasekaný česnek a restujte další minutu.
-
Přisypte cukr, hladkou mouku a uzenou papriku a také přidejte rajčatový protlak. Vše krátce promíchejte, jen aby se paprika stihla rozvonět, a zalijte chladným vývarem nebo vodou. Metličkou důkladně a dohladka rozmíchejte.
-
Přihoďte na kostičky nakrájené brambory, polévku osolte a opepřete, přidejte bobkové listy a saturejku.
-
Vařte 15 minut, poté přidejte slité máslové fazole a vařte dalších 8 minut.
-
Nakonec přidejte něco zeleného – klasicky nasekanou hladkolistou petržel, ale skvělý je i nahrubo nasekaný medvědí česnek nebo špenát.
Gulášová fazolačka s mletým masem 2
Zdroj: Klára Michalová
Gulášová fazolačka s mletým masem 2
Zdroj:
Klára Michalová