Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- mleté maso (drůbeží nebo směs vepřového a hovězího) 300 g
- česnek 3 stroužky
- rajský protlak 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- rajčata (sekaná) 1 plechovka (400 g)
- oregano (sušené ) 1 lžička
- špagety 500 g
- sýr na strouhání (parmazán nebo Grana Padano) 60 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Rychlé milánské špagety můžete připravit podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- V kastrolu nebo hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olivový olej. Vhoďte cibuli nakrájenou nadrobno a restujte dosklovata.
- Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte dohněda, vařečkami ho rozdělujte na drobné kousky. Po asi 5 minutách přihoďte najemno nasekaný česnek a cukr. Asi minutu zarestujte, přidejte rajský protlak a restujte další minutu.
- Přidejte plechovku sekaných rajčat. Směs osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem. Zmírněte plamen, přikryjte poklicí a duste asi 15 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, můžete přilít trochu vody z těstovin.
- Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v něm špagety tak, aby byly al dente, tedy na skus. Poté je slijte.
- Těstoviny rozdělte na talíře, navrch dejte omáčky a posypte strouhaným sýrem.
Vyzkoušejte také recept na klasické ragú bolognese podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE