redakce Prima FRESH

Milánské špagety s mletým masem: Rychlá večeře za pár kaček

Moje hodnocení
94x

Recept na milánské špagety vznikl v 70. letech minulého století jako odpověď na italské ragú bolognese. V době, kdy byl nedostatek ingrediencí, které by umožnily vařit autentická jídla světových kuchyní, si naše maminky a babičky musely poradit jinak. Tento recept je jednodušší a mnohem rychlejší verzí italské klasiky, ale dokáže obstát i dnes, jen zapomeňte na kečup a strouhaný eidam.

4 porce
30 minut

Suroviny

Rychlé milánské špagety můžete připravit podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. V kastrolu nebo hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olivový olej. Vhoďte cibuli nakrájenou nadrobno a restujte dosklovata.
  2. Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte dohněda, vařečkami ho rozdělujte na drobné kousky. Po asi 5 minutách přihoďte najemno nasekaný česnek a cukr. Asi minutu zarestujte, přidejte rajský protlak a restujte další minutu.
  3. Přidejte plechovku sekaných rajčat. Směs osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem. Zmírněte plamen, přikryjte poklicí a duste asi 15 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, můžete přilít trochu vody z těstovin.
  4. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v něm špagety tak, aby byly al dente, tedy na skus. Poté je slijte.
  5. Těstoviny rozdělte na talíře, navrch dejte omáčky a posypte strouhaným sýrem.

Vyzkoušejte také recept na klasické ragú bolognese podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty