Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sekaná jako od babičky

do 2 hodin
Sekaná jako od babičky
Sekaná jako od babičky Autor: Češka z Česka
Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Možná se může zdát, že sekaná např. s bramborovou kaší je docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. I když je na přípravu jednodušší než by se dalo čekat. ;)
Reklama

Článek

Maminčina sekaná na pivu  Foto:

14 super receptů na tradiční i nevšední sekanou

Sekaná je vděčné jídlo, které v různých obměnách najdeme v mnoha světových kuchyních. Připravit ji můžete z různých druhů masa a přidat do ní můžete i spoustu dalších...

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Pečivo nakrájejte na malé kostičky, dejte do malé misky a lehce pokropte mlékem, aby se později dalo dobře zapracovat s ostatními ingrediencemi. Teď ale ještě chvilku počká na svoji příležitost.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a cibuli nakrájejte na malé kousky. Velké by vypadávaly a směs by hůře držela pohromadě, proto se snažte nakrájet cibuli najemno.
  3. Připravte si velkou misku, do které se vejde nejen kilo mletého masa spolu s ingrediencemi, ale půjde i dobře prohnětat.
  4. Do velké mísy dejte maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek. Zbylý bílek dejte do hrníčku a na závěr s ním potřete šišku sekané, aby lépe držela pohromadě a vytvořila kůrčičku.
  5. Přidejte všechny sypké ingredience – bylinky, sůl a pepř. Teď přijde na řadu pečivo v mléce – šup tam s ním taky!
  6. Všechny ingredience jsou nyní ve velké míse, a tak je důkladně prohněťte rukama, aby se rovnoměrně propojily. Pěkně si se směsí pohrajte s láskou, aby sekaná chutnala ještě lépe. V kuchařce je uvedeno přidat strouhanku pro tužší konzistenci, ale z mé zkušenosti to nebylo nikdy potřeba.
  7. Když je směs důkladně prohnětená, vytvarujte z ní stejnoměrné šišky, aby se vešly na plech a stejně rychle se pekly.
  8. Teď jen sekanou opatrně vložte na plech s pečicím papírem, obalte ji plátky slaniny a potřete zbylým bílkem.
  9. Vložte do trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Sekaná pustí tuk, bude se vypékat – bude tedy v jednu dobu mokrá, ale nebojte se, pěkně se vypeče. Pečte tak, aby slanina byla nahoře křupavá a postupně steklým tukem podle potřeby sekanou polévejte.
Reklama

Sekaná jako od babičky 2 Foto: Sekaná jako od babičky; foto: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama