Suroviny
- mlěté hovězí maso 500 g
- ghí 1 vrchovatá lžička
- mletý římský kmín 1 lžička
- Kurkuma 1 lžička
- horčičná semínka 1 lžička
- malý kousek čerstvého zázvoru
- jarní cibulka, velká 2 ks
- svazek čerstvé petrželky
- pár lístků máty
- Vejce 6–8 ks
- špetka pepře
- harissa pasta 2 lžíce
Postup přípravy
- Na ghí másle si lehce orestujte koření (mletý římský kmín, kurkuma, hořčičná semínka) s nastrouhaným zázvorem.
- Jakmile vám pánev provoní kuchyni, můžete přidat mleté hovězí maso a na slabé plátky pokrájenou větší jarní cibulku. Vše řádně promíchejte a restujte, dokud maso nezhnědne.
- Přimíchejte nasekanou petrželku. Ztlumte plotýnku a na mleté maso rozklepněte vejce. Průběžně můžete opatrně promíchat. My většinou promícháme polovinu vajec s masem, zbytek necháme dojít na masu á la volské oko. Je to v momentě, kdy jsou vejce lehce mazlavá.
- Na závěr ozdobte pánev druhou nasekanou cibulkou, lístky máty, dochuťte pepřem, chilli a několika lžícemi harissa pasty.