Toto je jeden z receptů, který nezabere téměř žádný čas a vy si ho zamilujete! Je naprosto jednoduchý, něco jako míchaná vajíčka, a navíc 100% zasytí i velkého jedlíka. Kombinaci mletého masa s vejci můžete jíst jen tak nebo s pečenou zeleninou.
Na ghí másle si lehce orestujte koření (mletý římský kmín, kurkuma, hořčičná semínka) s nastrouhaným zázvorem.
Jakmile vám pánev provoní kuchyni, můžete přidat mleté hovězí maso a na slabé plátky pokrájenou větší jarní cibulku. Vše řádně promíchejte a restujte, dokud maso nezhnědne.
Přimíchejte nasekanou petrželku. Ztlumte plotýnku a na mleté maso rozklepněte vejce. Průběžně můžete opatrně promíchat. My většinou promícháme polovinu vajec s masem, zbytek necháme dojít na masu á la volské oko. Je to v momentě, kdy jsou vejce lehce mazlavá.
Na závěr ozdobte pánev druhou nasekanou cibulkou, lístky máty, dochuťte pepřem, chilli a několika lžícemi harissa pasty.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.