Rychlý boršč s mletým hovězím masem
Zdroj: Klára Michalová
Rychlý boršč s mletým hovězím masem
Zdroj:
Klára Michalová
Příprava boršče je běh na dlouhou trať. Nejprve je třeba uvařit maso a vývar, což u hovězího masa pár hodin zabere. Pokud vás ale přepadla okamžitá chuť na tuhle báječnou hustou polévku, můžete ji připravit ve zkratce z mletého hovězího masa. Není to sice úplně tradiční cesta, ale výsledek je rozhodně velmi uspokojivý.
Postup přípravy
-
Na oleji orestujte cibuli a uzený špek nakrájený na malé kostičky. Poté přidejte mleté hovězí maso, rozmělněte ho na malé kousky a restujte, až se zatáhne.
-
Přidejte mrkev nakrájenou na půlkolečka, celer na kostičky a řapíkatý celer na plátky. Restujte asi 5 minut, pak přidejte rajský protlak, cukr a uzenou papriku. Krátce zarestujte a zalijte vývarem nebo vodou.
-
Přidejte sekaná rajčata, červenou řepu oloupanou a nakrájenou na menší kostičky, brambory na kostičky a bílé zelí na tenké proužky. Osolte, opepřete, přihoďte bobkové listy a vařte asi 30–40 minut, až řepa změkne.
-
Dochuťte šplíchancem vinného octa a zasypte nasekanou petrželkou. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.
Rychlý boršč s mletým hovězím masem 2
Zdroj: Klára Michalová
Rychlý boršč s mletým hovězím masem 2
Zdroj:
Klára Michalová