Rychlý boršč s mletým hovězím masem

Moje hodnocení
8x

Příprava boršče je běh na dlouhou trať. Nejprve je třeba uvařit maso a vývar, což u hovězího masa pár hodin zabere. Pokud vás ale přepadla okamžitá chuť na tuhle báječnou hustou polévku, můžete ji připravit ve zkratce z mletého hovězího masa. Není to sice úplně tradiční cesta, ale výsledek je rozhodně velmi uspokojivý.

6 porcí
60 minut
ruská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte cibuli a uzený špek nakrájený na malé kostičky. Poté přidejte mleté hovězí maso, rozmělněte ho na malé kousky a restujte, až se zatáhne.
  2. Přidejte mrkev nakrájenou na půlkolečka, celer na kostičky a řapíkatý celer na plátky. Restujte asi 5 minut, pak přidejte rajský protlak, cukr a uzenou papriku. Krátce zarestujte a zalijte vývarem nebo vodou.
  3. Přidejte sekaná rajčata, červenou řepu oloupanou a nakrájenou na menší kostičky, brambory na kostičky a bílé zelí na tenké proužky. Osolte, opepřete, přihoďte bobkové listy a vařte asi 30–40 minut, až řepa změkne.
  4. Dochuťte šplíchancem vinného octa a zasypte nasekanou petrželkou. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty