návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 30 minut
S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy
Stir-fry je velmi vděčná technika přípravy, oblíbená ve většině asijských kuchyní. Základem je příprava všech surovin dopředu, jakmile máte vše nakrájené a omáčku smíchanou, můžete se pustit do rychlého restování – večeři tak vykouzlíte během chvilky a zelenina si zachová barvu i křupavost.

Postup

  1. Nejprve namarinujte maso. Dejte ho do mísy, přidejte nastrouhaný zázvor, čínské víno, obě sójovky, cukr a solamyl. Důkladně promíchejte a nechte asi 10 minut odstát, až maso do sebe natáhne všechnu tekutinu.
  2. Zelené fazolky omyjte a odkrojte tuhé konce, potom je nakrájejte na malé kousky, lilek nakrájejte na kostičky.
  3. Ve velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku rozpalte olej, vsypte fazolky a lilek a restujte asi 5 minut, až zelenina trochu změkne a lehce se opeče. Poté přilijte asi 100 ml horké vody a ještě minutu duste. Poté vše přesuňte stranou na talíř.
  4. Do pánve nalijte sezamový olej a přidejte marinované maso. Pomocí vařeček ho rozdělte na malé kousky a restujte dohněda asi 5 minut, pak přidejte kešu ořechy, nasekaný česnek a červenou papriku nakrájenou na kostičky.
  5. Restujte asi 3 minuty, poté přilijte obě sójové a teriyaki omáčku, 50 ml horké vody a vše dochuťte solí a pepřem a ještě minutu restujte. Pokud chcete, můžete přidat nasekanou chilli papričku.
  6. Servírujte s jasmínovou rýží, na ozdobu můžete posypat nasekanou jarní cibulkou.
S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: stirfry , Hlavní jídla , Asijská kuchyně