S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy
Zdroj:
Klára Michalová
Stir-fry je velmi vděčná technika přípravy, oblíbená ve většině asijských kuchyní. Základem je příprava všech surovin dopředu, jakmile máte vše nakrájené a omáčku smíchanou, můžete se pustit do rychlého restování – večeři tak vykouzlíte během chvilky a zelenina si zachová barvu i křupavost.
Postup přípravy
-
Nejprve namarinujte maso. Dejte ho do mísy, přidejte nastrouhaný zázvor, čínské víno, obě sójovky, cukr a solamyl. Důkladně promíchejte a nechte asi 10 minut odstát, až maso do sebe natáhne všechnu tekutinu.
-
Zelené fazolky omyjte a odkrojte tuhé konce, potom je nakrájejte na malé kousky, lilek nakrájejte na kostičky.
-
Ve velké nepřilnavé pánvi nebo ve woku rozpalte olej, vsypte fazolky a lilek a restujte asi 5 minut, až zelenina trochu změkne a lehce se opeče. Poté přilijte asi 100 ml horké vody a ještě minutu duste. Poté vše přesuňte stranou na talíř.
-
Do pánve nalijte sezamový olej a přidejte marinované maso. Pomocí vařeček ho rozdělte na malé kousky a restujte dohněda asi 5 minut, pak přidejte kešu ořechy, nasekaný česnek a červenou papriku nakrájenou na kostičky.
-
Restujte asi 3 minuty, poté přilijte obě sójové a teriyaki omáčku, 50 ml horké vody a vše dochuťte solí a pepřem a ještě minutu restujte. Pokud chcete, můžete přidat nasekanou chilli papričku.
-
Servírujte s jasmínovou rýží, na ozdobu můžete posypat nasekanou jarní cibulkou.
S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy 3
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Stir-fry z mletého masa s fazolkami a kešu ořechy 3
Zdroj:
Klára Michalová