návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1,5 hodiny
Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu
Autor: Rychlé večeře pro školáky Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu
I když tento recept vyžaduje stejný díl hovězího a vepřového masa, můžete experimentovat s nejrůznějšími kombinacemi mletého masa včetně jehněčího, telecího a krůtího. Ze zbylé sekané se dají udělat velmi chutné sendviče.

Článek

Maminčina sekaná na pivu  Foto:

14 super receptů na tradiční i nevšední sekanou

Sekaná je vděčné jídlo, které v různých obměnách najdeme v mnoha světových kuchyních. Připravit ji můžete z různých druhů masa a přidat do ní můžete i spoustu dalších...

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Na pečicí plech dejte alobal.
  2. Na pánvi ohřejte na střední až vysokou teplotu 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji zhruba 4 minuty, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a smažte ještě zhruba 1 minutu, dokud česnek nezměkne. Přidejte worcesterovou omáčku, vypněte plamen nebo pánev sundejte z horké ploténky a nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte hovězí maso, vepřové maso, cibulovou směs, strouhanku, vejce, 1 lžičku soli a ½ lžičky pepře. Důkladně promíchejte rukama. Rozdělte maso na dvě poloviny a rukama vytvarujte 2 stejné bochánky – 25 cm dlouhé a 10 cm široké. Dejte bochánky na polovinu pečicího plechu a potřete je kečupem.
  4. Vedle masových bochánků (sekané) dejte na pečicí plech mrkev a pastinák. Pokapejte je zbylými 3 lžícemi olivového oleje, posypte je solí a pepřem a promíchejte. Rozprostřete mrkev a pastinák do jedné vrstvy. Pečte zhruba 45 minut a v polovině pečení zeleninu promíchejte. Pečte, dokud zelenina na povrchu nezkaramelizuje a nezměkne, ale stále si bude udržovat tvar a konzistenci, a dokud teploměr zasunutý doprostřed sekaných nenaměří 63 °C.
  5. Vyndejte pečicí plech z trouby a přendejte bochánky sekané na prkénko. Nakrájejte je na silné plátky a ihned podávejte se zeleninou.

Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu  Foto: Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu; foto: Rychlé večeře pro školáky

Rychlé večeře: pro školáky

Rychlé večeře pro školáky Foto:

Kate McMillan

Tato kniha nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů.

Každý rodič dětí školou povinných ví, že všední dny jsou hektické a náročné. Sportovní tréninky, hodiny klavíru, domácí úkoly... Na připravení večeře často zbude jen pár minut. Tato kniha je řešením: více než 50 lahodných, výživných a zdravých receptů – a co víc, také, rychlých a snadných na přípravu.

Kate McMillan, profesionální kuchařka a matka tří dětí, ví přímo z první ruky, jak chaotické všední večery mohou být. A proto napsala tuto knihu, do které shromáždila tipy a triky pro jednoduché a zdravé večeře.

Na své si přijdou všichni: zastánci vegetariánského stravování i pořádného kusu masa... A dojde i na sladkou tečku :) Všechny pokrmy připravíte za pár minut, jsou zdravé a vašim dětem dodají potřebné vitamíny, minerály a živiny.

Vydalo nakladatelství Omega