Life with Anny

Perfektní recept na zapečené lasagne s mletým masem

Moje hodnocení
95x

„To není jídlo, to je způsob života.“ Tak hodnotí lasagne jeden slavný komiksový a filmový hrdina: líný, mlsný a věčně hladový kocour Garfield, který pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv. I když se zdá, že jde o pokrm docela náročný, není to pravda. Chce to kvalitní suroviny a vědět, jak na to.

6 porcí
120 minut
italská

Lasagne

Bešamel

Připravte tyto zapečené lasagne podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte směs do lasagní. Na oleji osmahněte cibuli a přidejte mleté maso. Maso nechte zatáhnout, nachystejte si mrkev a petržel, kterou očištěnou nastrouhejte na struhadle nahrubo. Nachystanou zeleninu přidejte do hrnce a ještě chvilku opékejte. Nakonec přidejte sůl, pepř, rajčatový protlak a vodu nebo vývar. Takto připravenou směs zaklopte pokličkou a duste přibližně hodinu.
  2. Mezitím připravte bešamel. Nechte v kastrůlku rozpustit máslo a postupně přimíchávejte mouku, dokud nevznikne jíška. Do jíšky nalijte mléko, pořádně míchejte metličkou, směs přiveďte k varu a na mírném plamenu směs vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec ji dochuťte solí a muškátovým oříškem.
  3. Lasagne postupně seskládejte tak, že na spodek pekáčku rozprostřete vrstvu masové směsi, na ni dejte plátky těstovin, na těstoviny bešamel, masovou směs a vše posypejte parmazánem. Takto pokračujte, dokud vše nespotřebujete. Poslední vrstva by měla být masová a tu posypejte zbytkem parmazánu a položte na něj rozkrájenou mozzarellu. Takto nachystané lasagne dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je hodinu. Poté lasagne odkryjte a nechte je ještě přibližně 5–10 minut zapéct pod grilem, aby vznikla zlatavá krusta na povrchu.

Vyzkoušejte také recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Life with Anny


Přečtěte si také

Recepty