Teriyaki udon nudle s mletým masem a zelenými fazolkami

Moje hodnocení
7x

Hledáte tip na rychlou večeři, za kterou vás pochválí celá rodina? Vsaďte na stir-fry s teriyaki omáčkou. Její příjemně nasládlou chuť ocení i děti, a dospělým můžete přidat trochu chilli na zpestření. Lze podávat s rýží nebo nudlemi dle vašeho výběru, my tentokrát vsadili na čerstvé udon nudle, které bez problému seženete v asijských obchodech nebo lépe zásobených vietnamských večerkách.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • čerstvé udon nudle 4 porce

Maso

  • mleté maso (mleté maso (směs vepřového s hovězím)) 250 g
  • sójová omáčka (sójová omáčka Kikkoman) 2 lžíce
  • čínské víno Shaoxing 1 lžíce
  • sezamový olej 1 lžička
  • bramborový škrob (solamyl) 1 lžička
  • zázvor (čerstvý zázvor) 1cm kousek

Stir-fry

Omáčka

  • omáčka Kikkoman Teriyaki s praženým sezamem 6 lžic
  • sójová omáčka Kikkoman 3 lžíce
  • čínské víno Shaoxing 1 lžíce

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového.

Postup přípravy

  1. Mleté maso dejte do misky. Přidejte sójovou omáčku Kikkoman, víno Shaoxing, sezamový olej, škrob a nastrouhaný zázvor. Důkladně promíchejte a nechte 10 minut odstát.
  2. Čerstvé udon nudle vložte na minutu do vroucí vody a jemně je promíchejte hůlkami, aby se od sebe oddělily. Slijte je a v cedníku propláchněte studenou vodou. Přilijte lžičku oleje a něžně promíchejte. Nechte prozatím stranou.
  3. V hrnku promíchejte omáčku Kikkoman Teriyaki s praženým sezamem, sójovou omáčku a víno Shaoxing.
  4. Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi nechte rozehřát lžíci rostlinného oleje. Zelené fazolky propláchněte, odřízněte tuhé konce a nakrájejte je na šikmé dlouhé špalíčky. Vhoďte do pánve a restujte asi 5 minut, až se začnou opékat. Pak přilijte trochu vody, zmírněte plamen a nechte dalších 5 minut restovat, až fazolky trochu změknou. Vyndejte je z pánve na talíř.
  5. Do pánve vlijte lžičku oleje a přidejte mleté maso. Rozprostřete ho na celou plochu pánve a snažte se ho rozdělit na menší kousky. Ze začátku ale příliš nemíchejte, počkejte, až se maso zespoda opeče dohněda, pak prohoďte a opékejte ze všech stran dozlatova.
  6. Poté přihoďte nasekaný česnek a zázvor a červenou papriku nakrájenou na tenké proužky. Restujte zprudka asi minutu, pak vraťte do pánve fazolky a přidejte i nudle. Opatrně promíchávejte, aby se nudle prohřály, stačí minutu. Pak přilijte připravenou omáčku, krátce promíchejte a nandejte do misek. Nakonec posypte sezamovými semínky.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete spolu s červenou paprikou přidat i nakrájené chilli papričky. Nebo při servírování zakápněte jídlo chilli olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty