zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bylinková dýně zapečená s tvarůžky a mletým masem
Autor: Tvarůžková kuchařka Bylinková dýně zapečená s tvarůžky a mletým masem

Bylinková dýně zapečená s tvarůžky a mletým masem

Hodnoceno: 1x
Zářivé oranžové dýně už pomrkávají na poli i v obchodě. Nechte se zlákat jejich sytou barvou a nasládlou chutí. Pro větší efekt můžete dýni vydlabat, naplnit masovou směsí, přiklopit odkrojenou pokličkou a nechat zapéct, počítejte však s dvakrát delším časem.
do 1,5 hodiny
4–6 porce

Další originální recepty s olomouckými tvarůžky najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH!

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!

reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na měsíčky a opečte na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidejte maso a vařečkou rozbíjejte hrudky. Bylinky nasekejte nadrobno, vsypte k masu, přidejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a poduste doměkka.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací misku vymažte olejem. Dýni rozkrojte, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte dužinu na plátky silné 1–2 cm. Polovinu vyskládejte do misky, rozetřete na ní maso, zakryjte zbylými plátky dýně a pečte ve vyhřáté troubě zhruba 35 minut, až dýně změkne.
  3. Tvarůžky nakrájejte na plátky, poklaďte jimi dýni a zapečte ještě 10 minut.

Bylinková dýně zapečená s tvarůžky a mletým masem  Foto: Bylinková dýně zapečená s tvarůžky a mletým masem; foto: Tvarůžková kuchařka

Tvarůžková kuchařka Foto:

Tvarůžková kuchařka

Autorka Daniela Turecká připravila kuchařku plnou sladkých i slaných pochoutek z tradičního českého sýra.

Najdete v ní recepty na snídaně, polévky, “hubneme do plavek”, protože tvarůžky jsou bezvadně nízkokalorické, hospodské pochoutky, ale také “posh” pokrmy spárované s vínem.

Nechybí ani překvapivá kapitola sladká, něco málo z historie tradičního českého sýra a návod jakým způsobem tvarůžky upravovat tepelně, i jak je nakládat...

Kniha obsahuje 50 receptů a tentýž počet lákavých fotografií Davida Tureckého.

Vydává nakladatelství Došel karamel v říjnu 2017.

reklama