Cukrářská elita: Připravte úžasné dezerty podle Maršálka, Fabešové, van Gils Slavíkové nebo Besky

Češi jsou národem domácích pekařů a cukrářů. Běžně doma pečeme cukroví, chleba a pečivo, bábovky a ovocné koláče, ale nebojíme se ani složitějších výzev. Pečení dortů a zákusků je celonárodní hobby. Inspiraci pro mnohé z nás přináší známí cukráři a cukrářky, kteří se o své poznatky dělí v televizních pořadech i kuchařských knihách.

Pokud hledáte prověřené recepty na sladké dobroty, není nic jednoduššího než vybírat z receptů, o které se s veřejností dělí známé tváře. Cukráři a cukrářky mají velkou porci zkušeností a o své nabyté informace se nezdráhají podělit s lidmi, pro které je pečení koníčkem. My jsme vybrali zajímavé kousky od čtyř osobností naší cukrářské elity. Vybírat můžete od snadných receptů pro začátečníky, přes stylové a retro zákusky až po slavnostní dorty, které už vyžadují trochu finesy.

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková je skutečná světoběžnice, která se svými sladkými výtvory okouzlovala ve Francii, v USA, v Jihoafrické republice, ve Francii a v mnoha dalších zemích. Ve Francii jí byl dokonce udělen titul Professeur en Sucre d'Art. Na kontě má mnoho kuchařských knih, podle kterých je radost péct. Nikdy nezapomněla na své kořeny, proto ve výběru jejích knih najdete i ty s recepty jako od babičky. Ryze české a ohromně dobré!

Josef Maršálek

Nepřehlédnutelný Josef Maršálek se vyučil jako pekař a cukrář a během dálkového studia hotelové vysoké školy se přesunul do Velké Británie na stáž, aby nakonec na 7 let zakotvil v londýnském obchodním domě Harrods, z kterého odebírala dezerty i královská rodina. Po návratu do Česka otevřel nejprve cukrárnu v Celetné ulici, později dostal příležitost i v televizním pořadu, kde si ho diváci oblíbili pro jeho erudované poznatky i milou povahu. Vydává velmi obsáhlé tématické kuchařky, v kterých najdou inspiraci i velmi zkušené cukrářky.

Vyzkoušejte také mrkvový dort s ořechy jako z cukrárny podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Mrkvový dort s ořechy jako z cukrárny

Iveta Fabešová

Iveta Fabešová toužila po tom, stát se cukrářkou, už jako malá holčička. První veřejné krůčky udělala v televizní soutěži Na nože! Během let se jí podařilo vybudovat ceněnou značku IF, dnes své cukrářské umění prezentuje ve vlastní cukrárně ve slavné Werichově vile na pražské Kampě. O své zkušenosti se podělila už ve čtyřech kuchařkách, z kterých mohou čerpat začínající i zkušení cukráři. Iveta sází na kvalitu ingrediencí a precizní postupy především francouzské cukrařiny.

Veronika Besky Beskydiarová

Veroniku Beskydiarovou zná celý národ pod její přezdívkou Besky. Sympatická tmavovláska není sice cukrářka, ale její láska ke sladkému ji proslavila. Od vítězství v kulinární soutěži ušla velký kus cesty, vydala dvě velmi krásné kuchařky, z nichž jedna je ryze sladká (Pečeme nebesky).

Inspirujte se receptem na nejlahodnější a nejjednodušší čokoládový koláč a připravte jej podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Ten nejjednodušší čokoládový koláč na světě ze čtyř ingrediencí

Zdroj: autorský text

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty