Těsto
- vejce 2 ks
- cukr krupice 200 g
- rum 2 lžíce
- strouhaný kokos (jemně ) 150 g
- citronová kůra (strouhaná ) z 1 citronu
- sůl 1 špetka
Dokončení
- hořká čokoláda 100 g
- strouhaný kokos 50 g
Postup přípravy
- Ve vodní lázni vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Zašlehejte rum a nakonec lehce vmíchejte kokos s citronovou kůrou a solí. Promíchejte a nechte 15 minut odstát mimo vodní lázeň. Pokud je hmota řídká, přidejte 10–20 g kokosu navíc. Čím je kokos hrubší, tím více je třeba ho použít. Kokosky však budou po upečení sušší.
- Plech vyložte pečicím papírem. Navlhčete si dlaně, lžící odkrajujte kousky kokosové hmoty a v dlaních z nich vytvarujte kužele. Odkládejte je na připravený plech.
- Troubu předehřejte na 150 °C a upečte v ní kokosové kužele dozlatova, asi 30–35 minut. Na povrchu zpevní, ale uprostřed by měly zůstat vláčné.
- Upečené kokosky vyjměte a nechte zchladnout.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Spodní část kokosek namočte do rozpuštěné čokolády, nechte je okapat a obalte v kokosu.
Vyzkoušejte také recept na kokosové kuličky Rafaelo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE