Suroviny
- čokoládové vejce 3
- karamelové sušenky
- máslo
- smetana
- cukr
- karamelový krém
- mascarpone
Postup
- Polovinu sušenek rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem, aby vznikla pevnější hmota. Poté vezmeme polovinu sušenkového másla a dáme jí do misky, přidáme lžičku cukru, trochu smetany na šlehání, a celé mascarpone.
- Mícháme, dokud nám nevznikne jemný krém, když by byl moc tuhý, přidáme ještě trochu smetany. Rozpůlíme si čokoládové vejce a do každé půlky dáme na spodek hmotu ze sušenek s máslem, a pak naplň po okraj vyrobeným krémem.
- Na ozdobení můžeme rozpustit sušenkové máslo ve vodní lázni a polít s ním vejce, které posypeme rozlámanými kousky sušenek.
Autor receptu: Matyáš Exl
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!