Dostihy a Prima FRESH festival patří k sobě. Přijeďte o víkendu do Pardubic

Umělecké dílo z brynzy, místo ubrusu rozkvetlá louka a michelinský šéfkuchař na hlavní stage. To je jen zlomek toho, co nabídne Prima FRESH festival v Pardubicích. Gastronomické zážitky a 2. kvalifikaci na 134. Velkou Pardubickou se Slavia Pojišťovnou si budou moci vychutnat návštěvníci festivalu za jedno vstupné o víkendu 22. a 23. června 2024.

Prima FRESH festival po zastávkách v Plzni a Brně zavítá na dostihové závodiště v Pardubicích a doveze legendární podniky v čele se Zdeňkem Pohlreichem. „Na letošních festivalech sklízí české legendární restaurace obrovský úspěch, zatím největší počet porcí vydalo vyhlášené Café Imperial Zdeňka Pohlreicha ve spolupráci s Valoria Catering. Podnik Long Story Short naprosto odzbrojuje svou restaurací, která vypadá jako rozkvetlá louka, a to doslova. Na stolech je místo ubrusů položený koberec s živým trávníkem. Další tradiční podnik − Alcron boduje s předkrmem z brynzy, který vypadá jako umělecké dílo,“ popisuje největší lákadla festivalu jeho ředitel Petr Jirásek a dodává: „Navíc pouze v Pardubicích bude vařit kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Erik Arnecke z Německa v neděli vystoupí se svojí cooking show a rozhodně se bude na co dívat.“

Novinkou, která měla na předchozích festivalech opravu úspěch, je Talk Stage pod vedením Petra Říbala. Po celý den zde povede rozhovory a besedy s hvězdnými hosty – dorazí například Zdeněk Pohlreich, Petr Heneš a Josef Křížek – hlavní osobnosti legendárních restaurací. Dalšími hosty Talk Stage „Pod pokličkou“ powered by Ploom budou například hráči HC DYNAMO, Veroniky BESKY nebo Petr Havránek.

Protagonisté oblíbeného seriálu ZOO dorazí do areálu v sobotu dopoledne. Míša Pecháčková, Míša Petřeková, Lucie Černá, Sára Milfajtová, Ludmila Molínová, Ivan Vodochodský, Robík Nosek, Tereza Vodochodská, Tereza Blažková, Adélka Hesová a Kubík Barták ve 14:00 hodin budou společně s Klárou Michalovou „v kuchyni“ na hlavní Cooking stage a hned poté bude následovat autogramiáda. Pak už si je „do parády“ převezme Petr Říbal z rádia Evropa 2 na Talk Stage.

Jak už je zvykem, tak skvělé jídlo doprovodí živá hudba. V sobotu v 17:00 hodin se o skvělý hudební zážitek postará ANNA K. Vstup na koncert je v ceně vstupenky, tedy 150 Kč.

Jako každým rokem je Prima FRESH festival #babyfriendly. Nejmenší návštěvníci festivalu se mohou těšit na bohatý program plný aktivit, který spolehlivě zabaví malé i větší děti. Generální partner ŠKODA Auto přiveze Školičku vaření, kde si děti budou moct upéct vlastní Škoda keksíky nebo pizzu. Chybět nebude ani parádní dětský koutek, o který se postará společnost Elimon. Tady si děti budou moci užít skákací hrad, malování na obličej, hry ve virtuální realitě a mnoho dalších zábavných aktivit.

Vlastní relaxační zónu s programem pro dospělé i děti bude mít na festivalu společnost MOL. Kromě toho MOL představí i Fresh Corner – ani na Prima FRESH festivalu tak nebude chybět nabídka kávy a výtečných amerických hot-dogů, které mnozí z nás znají ze svých cest autem.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty