Korpus
- vejce 6 ks
- žloutek 4 ks
- cukr krupice 250 g
- hladká mouka 250 g
- olej 100 g
- voda 100 g
- vanilkový lusk 1/2 ks
- himalájská sůl 1 g
Švýcarský máslový krém
- bílek (velké ) 4 ks
- cukr krupice 240 g
- máslo 250 g
- vanilkový lusk 1/2 ks
- himalájská sůl 2 g
Na promazání
- jahodový džem 200 g
„Tenhle šílený barevný americký trend ještě pořád neprosákl do mainstreamu. Výsledek? Uvidíme pastelově duhové kreace ve stále více cukrárnách. Dobrou zprávou je, že dnes je umíme vyrobit i ze 100% přírodních barviv. Spirulina se dostává na naše stoly!“Josef Maršálek, CakeShop Prague
Postup přípravy
- Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšlehejte do husté pěny. Nakonec zamíchejte mléko, směs mouky a prášku do pečiva. Hmotu rozdělte na tři části a obarvěte pastelově žlutou, růžovou a modrou.
- Formu o průměru 26 cm vymažte olejem a vyložte papírem. Doprostřed formy nalijte půlku žluté hmoty, na ni polovinu růžové a modré; postup zopakujte. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45–50 minut; zkuste špejlí, zda je korpus propečený.
- Nechte vychladnout a vyřízněte z formy, korpus dvakrát vodorovně prořízněte a promažte jahodovým džemem. Krém: Bílky, cukr, sůl a vanilková zrníčka nad parou nahřejte za stálého míchání dohorka. Odstavte a vyšlehejte do hustého sněhu. Pokračujte ve šlehání do částečného vychlazení a postupně zašlehejte máslo. Na plné otáčky vyšlehejte do nadýchaného lehkého krému.
- Jednu čtvrtinu použijte na naplnění rozkrojeného dortu, druhou čtvrtinou zamázněte povrch i strany a nechte krátce vychladit. Třetí čtvrtinu obarvěte na růžovou a tou dohladka zakryjte celý dort.
- Zbylý krém opět obarvěte pastelovými tóny žluté, modré a fialové. Do cukrářského sáčku dejte hvězdicovou trubičku a po lžičkách střídavě vložte různé barvy krému. Ozdobně nastříkejte hranu dortu malými a většími růžicemi.
- Vychlaďte, ale před podáváním nechte ideálně 30 minut v pokojové teplotě.