reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka

Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka

Hodnoceno: 8x
Duhové dorty a dezerty inspirované dětskými pohádkami s jednorožci jsou velmi oblíbené zvlášť na dětských oslavách. Často jsou velmi bohatě zdobené, v tomto případě se není třeba bát kýče, ale můžete zvolit i elegantnější podobu podle efektního receptu cukrářského mága Josefa Maršálka.
do 1,5 hodiny
1 dort porce

„Tenhle šílený barevný americký trend ještě pořád neprosákl do mainstreamu. Výsledek? Uvidíme pastelově duhové kreace ve stále více cukrárnách. Dobrou zprávou je, že dnes je umíme vyrobit i ze 100% přírodních barviv. Spirulina se dostává na naše stoly!“
Josef Maršálek, CakeShop Prague

 

 

reklama

Suroviny (1 dort porce)

Korpus:

Přírodní barvy v pastě:

Švýcarský máslový krém:

Na promazání:

Postup

  1. Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšlehejte do husté pěny. Nakonec zamíchejte mléko, směs mouky a prášku do pečiva. Hmotu rozdělte na tři části a obarvěte pastelově žlutou, růžovou a modrou.
  2. Formu o průměru 26 cm vymažte olejem a vyložte papírem. Doprostřed formy nalijte půlku žluté hmoty, na ni polovinu růžové a modré; postup zopakujte. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45–50 minut; zkuste špejlí, zda je korpus propečený.
  3. Nechte vychladnout a vyřízněte z formy, korpus dvakrát vodorovně prořízněte a promažte jahodovým džemem.

    Krém: Bílky, cukr, sůl a vanilková zrníčka nad parou nahřejte za stálého míchání dohorka. Odstavte a vyšlehejte do hustého sněhu. Pokračujte ve šlehání do částečného vychlazení a postupně zašlehejte máslo. Na plné otáčky vyšlehejte do nadýchaného lehkého krému.
  4. Jednu čtvrtinu použijte na naplnění rozkrojeného dortu, druhou čtvrtinou zamázněte povrch i strany a nechte krátce vychladit. Třetí čtvrtinu obarvěte na růžovou a tou dohladka zakryjte celý dort.
  5. Zbylý krém opět obarvěte pastelovými tóny žluté, modré a fialové. Do cukrářského sáčku dejte hvězdicovou trubičku a po lžičkách střídavě vložte různé barvy krému. Ozdobně nastříkejte hranu dortu malými a většími růžicemi.
  6. Vychlaďte, ale před podáváním nechte ideálně 30 minut v pokojové teplotě.
     
Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka

reklama