návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka

Hodnoceno: 5x
1 dort porce
do 1,5 hodiny
Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Duhové dorty a dezerty inspirované dětskými pohádkami s jednorožci jsou velmi oblíbené zvlášť na dětských oslavách. Často jsou velmi bohatě zdobené, v tomto případě se není třeba bát kýče, ale můžete zvolit i elegantnější podobu podle efektního receptu cukrářského mága Josefa Maršálka.

„Tenhle šílený barevný americký trend ještě pořád neprosákl do mainstreamu. Výsledek? Uvidíme pastelově duhové kreace ve stále více cukrárnách. Dobrou zprávou je, že dnes je umíme vyrobit i ze 100% přírodních barviv. Spirulina se dostává na naše stoly!“
Josef Maršálek, CakeShop Prague

 

 

Suroviny (1 dort porce)

Korpus:

Přírodní barvy v pastě:

Švýcarský máslový krém:

Na promazání:

Postup

  1. Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšlehejte do husté pěny. Nakonec zamíchejte mléko, směs mouky a prášku do pečiva. Hmotu rozdělte na tři části a obarvěte pastelově žlutou, růžovou a modrou.
  2. Formu o průměru 26 cm vymažte olejem a vyložte papírem. Doprostřed formy nalijte půlku žluté hmoty, na ni polovinu růžové a modré; postup zopakujte. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45–50 minut; zkuste špejlí, zda je korpus propečený.
  3. Nechte vychladnout a vyřízněte z formy, korpus dvakrát vodorovně prořízněte a promažte jahodovým džemem.

    Krém: Bílky, cukr, sůl a vanilková zrníčka nad parou nahřejte za stálého míchání dohorka. Odstavte a vyšlehejte do hustého sněhu. Pokračujte ve šlehání do částečného vychlazení a postupně zašlehejte máslo. Na plné otáčky vyšlehejte do nadýchaného lehkého krému.
  4. Jednu čtvrtinu použijte na naplnění rozkrojeného dortu, druhou čtvrtinou zamázněte povrch i strany a nechte krátce vychladit. Třetí čtvrtinu obarvěte na růžovou a tou dohladka zakryjte celý dort.
  5. Zbylý krém opět obarvěte pastelovými tóny žluté, modré a fialové. Do cukrářského sáčku dejte hvězdicovou trubičku a po lžičkách střídavě vložte různé barvy krému. Ozdobně nastříkejte hranu dortu malými a většími růžicemi.
  6. Vychlaďte, ale před podáváním nechte ideálně 30 minut v pokojové teplotě.
     
Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka