Suroviny
- tapiokové perly 1/3 šálku
- javorový sirup (nebo cukr) 2 lžíce
- matcha (1–2 lžičky na porci) 2–4 lžičky
- voda (horká, 2 lžíce na porci) 4 lžíce
- ovesné mléko (nebo mandlové) 2 šálky
- led (pokud připravujete ledový čaj)
Postup přípravy
- Přiveďte malý rendlík s vodou k varu. Do vody přidejte tapiokové perly. Několikrát zamíchejte, aby se perly nepřichytily ke dnu. Uvařte je podle návodu na obalu. Perly slijte a jemně propláchněte studenou vodou z kohoutku, aby se přestaly vařit. Rozdělte je do dvou sklenic.
- Do každé sklenice přidejte 1 lžíci javorového sirupu a promíchejte, nechte marinovat 15 až 30 minut.
- Připravte postupně vždy 1 šálek matcha. Pomocí jemného sítka prosejte 1 až 2 lžičky prášku matcha do malé misky. Přidejte 2 lžíce horké vody a pomocí matcha metličky šlehejte po dobu 1 minuty, dokud se matcha prášek zcela nerozpustí. Stejným postupem připravte i druhý šálek matcha.
- Do každé sklenice s oslazenými uvařenými perlami nalijte 1 šálek rostlinného mléka. Poté do sklenice nalijte připravenou směs matcha. Pokud připravujete studený nápoj, přidejte led. (Pokud chcete horký nápoj, mléko předem ohřejte.) Zamíchejte a vychutnejte si matcha bubble tea!
Vyzkoušejte arabskou kávu podle návodného videoreceptu