Josef Maršálek

Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami podle Josefa Maršálka

Moje hodnocení
6x

Známý cukrář Josef Maršálek se s námi podělil o recept na originální bábovku z kynutého těsta s plátky mandlí a borůvkovou polevou, která je ovoněná tymiánem. Překvapte své hosty trochu netradičním, ale vynikajícím moučníkem.

12 porcí
90 minut

Suroviny

Dokončení

Postup přípravy

  1. Do mísy navažte všechny ingredience kromě rozinek a vařečkou vymíchejte hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmíchejte na úplný konec. Nechte přikryté na teplém místě kynout.
  2. Bábovkovou formu vytřete polotekutým máslem a vysypte nastrouhanými mandlemi.
  3. Vykynuté těsto krátce propracujte a uválejte bochánek. V něm udělejte díru (jako na donut) a opatrně přendejte do připravené formy. Nechte kynout do třínásobného objemu. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 °C. Nechte vychladnout a pocukrujte.
  4. Na polevu rozvařte 3 lžíce džemu, lžíci vody a několik snítek tymiánu. Ještě vlažnou ji naneste na bábovku. Dozdobte tymiánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Josef Maršálek

Sexy dorty Josef Maršálek

Představovat cukráře Josefa Maršálka, který pekl dorty v britském Harrod’s, které ráda mlsala i královna Alžběta II. a porotcoval soutěž Peče celé Česko, je zbytečné. Jeho kučeravou hlavu, halasný smích, všeobjímající vřelost a lásku k dortům znají všichni, kdo si občas dají něco sladkého. O své umění se rád dělí s ostatními, ve své třetí knize odhaluje většinu ze svých fíglů, triků a vychytávek, které se ve světě cukrařiny naučil, ať už v Evropě nebo v Indii. Překrásné dorty tak díky pečlivému popisu a obrázkovému doprovodu obtížnějších kroků zvládne každý, kdo rád peče. Dorty totiž mají být nejen dobré, ale i krásné a budící úžas. Ty vaše rozhodně budou!

Vydalo nakladatelství XYZ.


Přečtěte si také

Recepty