návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami podle Josefa Maršálka

Hodnoceno: 0x
12 porcí
do 1,5 hodiny
Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami podle Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami podle Josefa Maršálka
Známý cukrář Josef Maršálek se s námi podělil o recept na originální bábovku z kynutého těsta s plátky mandlí a borůvkovou polevou, která je ovoněná tymiánem. Překvapte své hosty trochu netradičním, ale vynikajícím moučníkem.

Postup

  1. Do mísy navažte všechny ingredience kromě rozinek a vařečkou vymíchejte hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmíchejte na úplný konec. Nechte přikryté na teplém místě kynout. 
  2. Bábovkovou formu vytřete polotekutým máslem a vysypte nastrouhanými mandlemi. 
  3. Vykynuté těsto krátce propracujte a uválejte bochánek. V něm udělejte díru (jako na donut) a opatrně přendejte do připravené formy. Nechte kynout do třínásobného objemu. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 °C. Nechte vychladnout a pocukrujte. 
  4. Na polevu rozvařte 3 lžíce džemu, lžíci vody a několik snítek tymiánu. Ještě vlažnou ji naneste na bábovku. Dozdobte tymiánem. 
Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami podle Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami podle Josefa Maršálka
Související témata: bábovka , Josef Maršálek , Sladké