Suroviny
- máslo (změklé) 250 g
- moučkový cukr 100 g
- vejce (pokojové teploty) 1 ks
- hladká mouka 300 g
- pomerančová marmeláda cca 100 g
- hořká čokoláda 100 g
- Kokosový olej 10 g
- drcené pistácie 60 g
Postup přípravy
- Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. V robotu použijte balónovou metlu. Přimíchejte prošlehaná vejce. Pozor, vejce nesmí být studené, jinak se hmota srazí. Jakmile se suroviny spojí, zapracujte ručně nebo pomocí stěrky mouku.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C.
- Směs dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou řezanou špičkou a na připravené plechy stříkejte v dostatečných rozestupech banánky dlouhé 9 cm. Banánky se během pečení zvětší. Pečte je v předehřáté troubě zhruba 10 až 15 minut dozlatova. Pak je vyjměte a nechte zchladnout.
- Vychladlé banánky spojte pomerančovou zavařeninou.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem. Misku s čokoládou a olejem položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny vody, a za občasného míchání nechte čokoládu rozpustit. Pak misku sejměte a odstavte.
- Slepené banánky namočte z poloviny do čokoládové polevy, posypte je pistáciemi a nechte na mřížce ztuhnout.
Vyzkoušejte také neodolatelný mrkvový dort s ořechy jako z cukrárny podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE