Suroviny
Nechte se vést při přípravě návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Uvařené a oloupané brambory a mrkev nakrájejte na menší kostky. Okurku, jablka na kostičky, cibuli najemno. Vše spolu s povoleným hráškem vložte do mísy a promíchejte.
- Z majonézy, soli, pepře, octa, cukru připravte dresink a smíchejte se zeleninou. Případně dochuťte solí, octem, cukrem.
- Nechte odležet a před podáváním posypejte bramborový salát nasekanou pažitkou.
PRIMA TIPY, JAK NA NEJLEPŠÍ BRAMBOROVÝ SALÁT:
- Pokud do bramborového salátu používáte cibuli, nejprve ji spařte vroucí vodou. Syrová cibule totiž v salátu začne rychle kvasit a salát tak vydrží velmi krátkou dobu.
- Trikem zkušených kuchařek je vaření kořenové zeleniny ve vodě, která je ochucená solí, cukrem a octem. Zelenina tak natáhne chuť už při vaření.
- K základnímu receptu můžete přidat také nakrájenou šunku, vejce natvrdo, uvařený celer, kukuřici nebo nakládanou kapii. Jak už bylo zmíněno, recept na bramborový salát je jako živý organismus, který se mění v každé rodině na osobitý pokrm.
- Osobní tip z redakce: Zkuste do salátu dát trochu worcesterské omáčky :)
- Pokud zpravidla nesníte salát v den jeho výroby, ale dojídáte ho několik dalších dní, použijte raději kvalitní kupovanou majonézu, která díky obsahu konzervantů vydrží déle. U domácí majonézy ze syrových žloutků je mnohem větší pravděpodobnost, že dojde na nepříjemné zdravotní problémy.
- Jestli chcete bramborový salát rochu odlehčit, část majonézy nahraďte tučným bílým jogurten, například řeckým, nebo zakysanou smetanou. Nezapomeňte, že v zakysaných výrobcích jsou živé kultury, proto jogurt do salátu vmíchejte až těsně před podáváním, jinak začně brzy kvasit.
Vyzkoušejte i recepty na další bramborové saláty
Bramborový salát se skvěle hodí třeba k holandskému řízku. Připravte jej podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE