Suroviny
- cherry rajčata 500 g
- sýr hermelín (nebo jiný hermelínového typu) 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- křepelčí vajíčka (např. z Kosiček) 10 ks
- majonéza 100 g
- pažitka 2 lžíce
- sůl 2 špetky
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy:
- Nejprve dejte do vody vařit křepelčí vejce. Natvrdo budou vařená asi po 4–5 minutách. Pak je zchlaďte a oloupejte.
- Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadérky.
- Zchladlá uvařená vejce nakrájejte na poloviny a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou.
- Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou.
Během léta se hodí i videorecept na salát:
Kompletní recept najdete ZDE: Těstovinový salát
Nebo tu máme další retro recepty: