Iveta Fabešová

Výborná bábovka z mléčné čokolády podle Ivety Fabešové

Moje hodnocení
24x

Čokoládová bábovka z nejtajnějších snů vydrží vláčná několik dní a ve stejné kondici zvládne výlet, cestu na piknik i poslání poštou. Zkrátka krasavice, která se po prvním pokusu stane stálicí nedělních odpolední.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte v rendlíku s olejem, čokoládou a 180 g cukru. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na tuhý sníh.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou.
  3. Žloutky vmíchejte do čokoládové směsi. Zapracujte mouku s kypřicím práškem a pomocí stěrky zlehka přimíchejte sníh. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 1½ hodiny. Propečenost zkontrolujte špejlí – píchněte ji do těsta a vytáhněte, je-li čistá a suchá, bábovka je upečená, ulpívají-li na špejli drobečky, pokračujte v pečení.
  4. Upečenou bábovku vytáhněte, nechte ji 5–10 minut chladnout ve formě a pak ji vyklopte na mřížku. Nechte ji zcela vychladnout.

Vyzkoušejte také recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

Iveta Fabešová

Vše sladké Iveta Fabešová

Touha naučit Češky a Čechy oceňovat francouzské dezerty vedla Ivetu Fabešovou k účasti v pořadu Na nože. A i když tehdy nevyhrála, ujasnila si, že francouzská cukrařina ji naplňuje víc než developerské projekty a kancelář vyměnila za vlastní cukrárnu. Nakonec jich vybudovala celou síť a své zkušenosti, životní příběh a především vyzkoušené recepty sepsala do vizuálně okouzlující publikace Vše sladké. Podrobný postup a na gram přesně navážené suroviny vás dovedou k výsledku stejnému jako na fotce. Iveta představuje svoji kolekci sušenek, rolád, dezertů k odpolední kávě, cukrářských skvostů v podobě věnečků, ale i drobného mlsání pro děti a úchvatných dortů tak lákavě, že nebudete vědět, co si upéct dřív.

Vydalo nakladatelství Sevruga, www.pohlreichshop.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů