Suroviny
- máslo 130 g
- rostlinný olej 60 g
- mléčná čokoláda 300 g
- cukr krupice 270 g
- vejce 9 ks
- hladká mouka 165 g
- máslo (na vymazání formy)
- hladká mouka (na vysypání formy)
Postup přípravy
- Máslo rozehřejte v rendlíku s olejem, čokoládou a 180 g cukru. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na tuhý sníh.
- Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou.
- Žloutky vmíchejte do čokoládové směsi. Zapracujte mouku s kypřicím práškem a pomocí stěrky zlehka přimíchejte sníh. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 1½ hodiny. Propečenost zkontrolujte špejlí – píchněte ji do těsta a vytáhněte, je-li čistá a suchá, bábovka je upečená, ulpívají-li na špejli drobečky, pokračujte v pečení.
- Upečenou bábovku vytáhněte, nechte ji 5–10 minut chladnout ve formě a pak ji vyklopte na mřížku. Nechte ji zcela vychladnout.
Výborná bábovka z mléčné čokolády podle Ivety Fabešové 2 Zdroj: Vše sladké
Vyzkoušejte také recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE