Iveta Fabešová

Výborná bábovka z mléčné čokolády podle Ivety Fabešové

Moje hodnocení
6x

Čokoládová bábovka z nejtajnějších snů vydrží vláčná několik dní a ve stejné kondici zvládne výlet, cestu na piknik i poslání poštou. Zkrátka krasavice, která se po prvním pokusu stane stálicí nedělních odpolední.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte v rendlíku s olejem, čokoládou a 180 g cukru. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na tuhý sníh.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou.
  3. Žloutky vmíchejte do čokoládové směsi. Zapracujte mouku s kypřicím práškem a pomocí stěrky zlehka přimíchejte sníh. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 1½ hodiny. Propečenost zkontrolujte špejlí – píchněte ji do těsta a vytáhněte, je-li čistá a suchá, bábovka je upečená, ulpívají-li na špejli drobečky, pokračujte v pečení.
  4. Upečenou bábovku vytáhněte, nechte ji 5–10 minut chladnout ve formě a pak ji vyklopte na mřížku. Nechte ji zcela vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Iveta Fabešová

Vše sladké Iveta Fabešová

Touha naučit Češky a Čechy oceňovat francouzské dezerty vedla Ivetu Fabešovou k účasti v pořadu Na nože. A i když tehdy nevyhrála, ujasnila si, že francouzská cukrařina ji naplňuje víc než developerské projekty a kancelář vyměnila za vlastní cukrárnu. Nakonec jich vybudovala celou síť a své zkušenosti, životní příběh a především vyzkoušené recepty sepsala do vizuálně okouzlující publikace Vše sladké. Podrobný postup a na gram přesně navážené suroviny vás dovedou k výsledku stejnému jako na fotce. Iveta představuje svoji kolekci sušenek, rolád, dezertů k odpolední kávě, cukrářských skvostů v podobě věnečků, ale i drobného mlsání pro děti a úchvatných dortů tak lákavě, že nebudete vědět, co si upéct dřív. 

Vydalo nakladatelství Sevruga, www.pohlreichshop.cz


Přečtěte si také

Recepty