Buflery:
- žloutek 150 g
- kukuřičný škrob (maizena) 15 g
- bílek 150 g
- cukr krupice 90 g
- sůl 1 g
- hladká mouka 120 g
Malinový bílkový krém
- bílek 100 g
- cukr krupice 300 g
- voda 50 g
- maliny (prášek z lyofilizovaných malin) 50 g
- sůl 1 g
Poleva
- hořká čokoláda 250 g
- kakaový prášek (Mycryo - prášek z kakaového másla) 10 g
- růžové lístky (kousky kandovaných lístků)
Postup přípravy
- Buflery: Žloutky smíchejte se škrobem. Bílky se solí a cukrem vyšlehejte na měkkou špičku. Obě hmoty opatrně spojte a po částech lehce vmíchejte prosátou mouku. Hmotu dejte do sáčku s hladkou trubičkou o průměru 1,4 cm a na pečicí papír nastříkejte buflery.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10-12 minut.
- Malinový bílkový krém: Cukr s voou svařte na 112 °C (na bublinu). Ve šlehači spusťte šlehání bílků se solí a 100 g cukru, když je sníh předšlehaný, zalijte svařeným cukrem a šlehejte až do vychladnutí. Krém bude velmi pevný a stabilní. Nakonec všlehejte malinový prášek.
- Krém dejte do sáčku s hladkou trubičkou. Na buflery, které máte stále na pečicím papíru, nastříkejte indiánky. Ve čtyřech vrstvách, od největší po nejmenší.
- Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády. Po rozpuštění vmíchejte zbylých 50 g čokolády s Mycryem a za stálého míchání rozpusťte mimo sporák.
- Indiánky namáčejte do čokolády a posypte kandovanou růží.
Nejlepší indiánky s malinovým krémem podle Mirky van Gils Slavíkové Zdroj: Famózní! Od babičky
Vyzkoušejte i další recepty na tradiční dortíky a zákusky