Famózní! Od babičky

Nejlepší indiánky s malinovým krémem podle Mirky van Gils Slavíkové

Moje hodnocení
4x

Ale ne! Správně jsou to špičky s bílkovým krémem. My je však máme v paměti jako indiánky s vanilkovým nebo ovocným bílkovým krémem. Řadí se ke špičce klasických dezertů.

1 porce
60 minut
česká

Buflery:

Malinový bílkový krém

Poleva

Postup přípravy

  1. Buflery: Žloutky smíchejte se škrobem. Bílky se solí a cukrem vyšlehejte na měkkou špičku. Obě hmoty opatrně spojte a po částech lehce vmíchejte prosátou mouku. Hmotu dejte do sáčku s hladkou trubičkou o průměru 1,4 cm a na pečicí papír nastříkejte buflery.
  2. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10-12 minut.
  3. Malinový bílkový krém: Cukr s voou svařte na 112 °C (na bublinu). Ve šlehači spusťte šlehání bílků se solí a 100 g cukru, když je sníh předšlehaný, zalijte svařeným cukrem a šlehejte až do vychladnutí. Krém bude velmi pevný a stabilní. Nakonec všlehejte malinový prášek.
  4. Krém dejte do sáčku s hladkou trubičkou. Na buflery, které máte stále na pečicím papíru, nastříkejte indiánky. Ve čtyřech vrstvách, od největší po nejmenší.
  5. Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády. Po rozpuštění vmíchejte zbylých 50 g čokolády s Mycryem a za stálého míchání rozpusťte mimo sporák.
  6. Indiánky namáčejte do čokolády a posypte kandovanou růží.

Vyzkoušejte i další recepty na tradiční dortíky a zákusky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Famózní! Od babičky

Mirka van Gils Slavíková Famózní! Od babičky

Famózní! Od babičky je vyznáním lásky k české cukrářské klasice. Mirka van Gils Slavíková se vrací ke kvalitě cukrařiny z dob první republiky a přidává k ní originální ingredienci – své profesní zkušenosti. Jako babička považuje za důležité předat novým generacím to, co ji samotnou naučili prarodiče. Vzpomínky i chuť k pečení probouzí v knize plné lahodných fotografií 70 ověřených receptů na 196 stranách.

Autorka ve třetí knize ze série Famózní! čtenářům předkládá jak výběr z receptů, které si oblíbila za svých učňovských let, tak cukrářskou inspiraci čerpanou z pramenů první republiky. „Jsem patriot české cukrařiny a jednoznačně ji vnímám jako světovou. Koneckonců jsme byli za první republiky cukrářskou špičkou. Jen je nutné se vrátit ke kvalitě a preciznosti při výrobě,“ zdůrazňuje Mirka van Gils Slavíková.

K zakoupení na oficiálních stránkách www.mirkavangils.cz.


Přečtěte si také

Recepty