Nejlepší indiánky podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj: Famózní! Od babičky
Nejlepší indiánky podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj:
Famózní! Od babičky
Postup přípravy
-
Buflery: Žloutky smíchejte se škrobem. Bílky se solí a cukrem vyšlehejte na měkkou špičku. Obě hmoty opatrně spojte a po částech lehce vmíchejte prosátou mouku. Hmotu dejte do sáčku s hladkou trubičkou o průměru 1,4 cm a na pečicí papír nastříkejte buflery.
-
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10-12 minut.
-
Malinový bílkový krém: Cukr s voou svařte na 112 °C (na bublinu). Ve šlehači spusťte šlehání bílků se solí a 100 g cukru, když je sníh předšlehaný, zalijte svařeným cukrem a šlehejte až do vychladnutí. Krém bude velmi pevný a stabilní. Nakonec všlehejte malinový prášek.
-
Krém dejte do sáčku s hladkou trubičkou. Na buflery, které máte stále na pečicím papíru, nastříkejte indiánky. Ve čtyřech vrstvách, od největší po nejmenší.
-
Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády. Po rozpuštění vmíchejte zbylých 50 g čokolády s Mycryem a za stálého míchání rozpusťte mimo sporák.
-
Indiánky namáčejte do čokolády a posypte kandovanou růží.
Nejlepší indiánky s malinovým krémem podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj: Famózní! Od babičky
Nejlepší indiánky s malinovým krémem podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj:
Famózní! Od babičky
Vyzkoušejte i další recepty na tradiční dortíky a zákusky