Pesto
- kešu ořechy 1 a 1/2 hrnku
- baby špenát 2 hrnky
- bazalka (lístky) 2 hrnky
- česnek 4 velké stroužky
- lahůdkové droždí 1/4 hrnku
- citronová šťáva 3 lžíce
- extra virgin olivový olej 120 ml
- sůl
Dokončení
- těsto na pizzu 1 balení
- parmazán 80 g
- rajče (zralé) 1–2
Postup přípravy
- Na pesto nejprve rozmixujte kešu ořechy najemno. Pak přidejte všechny další přísady kromě oleje, rozmixujte je na kašičku, a nakonec nejlépe za běhu motoru pramínkem přilévejte olej a zašlehejte ho. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Těsto na pizzu položte na plech vyložený papírem na pečení (nebo použijte papír, v němž je těsto zabalené) a rovnoměrně ho potřete pestem. Poklaďte kousky sýra a kolečky rajčat, vložte do trouby a pečte, až těsto vyběhne a zezlátne a sýr zvláční, asi 15 minut.
Vyzkoušejte také klasické kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu
Další originální recepty s různými pesty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH