Najděte si recept
Na co máte chuť?

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara
Suroviny (2 porce)
- sůl 2 lžíce
- těstoviny spaghetti (případně bucatini nebo linguine) 200 g
- pancetta nebo guanciale (nebo v poměru 1 : 1)
- parmazán 50 g + k podávání
- žloutky 3 ks
- máslo 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- čerstvě namletý černý pepř
Postup
- Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody, alespoň 3 l. Osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky, parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky lehce prošlehejte se sýrem a opepřete. Přilijte 1,5–2 sběračky vroucí vody z těstovin a promíchejte.
- V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. Uvařené těstoviny slijte, ale vodu nevylévejte. Těstoviny přidejte do pánve, přilijte 1 sběračku vody, promíchejte, povařte 1 minutu, odstavte a nechte 2 minuty odpočinout. Vlijte žloutkovou směs a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Rozdělte na talíře a posypte parmazánem.
Cat & Cook kuchařka
70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!
Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.
Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.
Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.