Mirka van Gils Slavíková

Exotická bábovka s ananasem a kokosem podle Mirky van Gils Slavíkové

Moje hodnocení
1x

Bábovka patří mezi nejoblíbenější české moučníky. Je velmi jednoduchá na přípravu a zároveň velmi variabilní. Můžete ji připravit z různých ingrediencí, přidat čokoládu, ořechy, koření, ovoce... Není důvod držet se jen těch lokálních. Známá cukrářka Mirka van Gils Slavíková se s námi podělila o recept na šťavnatou bábovku s exotickým švihem. Vyzkoušejte ji třeba na letní garden party.

12 porcí
90 minut

Suroviny

Poleva

Postup přípravy

  1. Ananas sceďte a rozmixujte dohladka.
  2. Máslo s polovinou cukru, žloutky, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou vyšlehejte do hladké směsi a poté přimíchejte rozmixovaný ananas.
  3. Bílky vyšlehejte se solí a s druhou polovinou cukru do pevného sněhu. Obě hmoty lehce spojte.
  4. Ke směsi prosejte mouku s kypřicím práškem a přidejte kokos, vše lehce promíchejte. Těsto dejte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.
  6. Poleva: Bílek s limetkovou šťávou a polovinou cukru dejte šlehat, po chvíli přidejte druhou část cukru. Poleva má být napěněná, avšak ne jako sníh. Polevu přesuňte do cukrářského sáčku a nastříkejte ji na bábovku. Nakonec dozdobte bábovku kandovanými třešněmi.

Vyzkoušejte také klasickou mramorovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Mramorová hrníčková bábovka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mirka van Gils Slavíková

Famózní 2 Mirka van Gils Slavíková

Česká nejznámější a nejúspěšnější cukrářka, jejíž umění ocenili i francouzští mistři, vydává dvou další kuchařku, která názvem, grafikou i výběrem receptů navazuje na loňský titul Famózní! V této knize představuje české, moravské i světové dezerty, dortíčky a moučníky, které vás potěší nejen na podzim a o Vánocích, ale kdykoliv vás dožene mlsná, nebo budete chystat narozeninovou oslavu či jinou party. Mirka van Gils Slavíková do knihy poskládala 65 originálních receptů, které doplnila svými vzpomínkami a především praktickými tipy.

Vydává nakladatelství 103 media a na www.mirkavangils.cz knihu koupíte i s podpisem autorky.


Přečtěte si také

Recepty