Čokoládový palačinkový dort podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj: Famózní! 2
Čokoládový palačinkový dort podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj:
Famózní! 2
Kdo miluje palačinky, zaslouží si alespoň jednou v životě palačinkový dort. Čokoládový krém a pomerančový džem tvoří zajímavý chuťový kontrast, a každé sousto se tak postupně rozvíjí od sladkosti přes kyselost a hořkost znovu dosladka. Příprava je navíc tak snadná, že ji zvládnou i děti.
Postup přípravy
-
Mléko promíchejte se smetanou a cukrem, přisypte mouku a kakao, zlehka osolte a prošlehejte metličkou na hladké těsto. V pánvi rozehřejte ½ lžičky másla, vlijte do ní 1 naběračku těsta a upečte palačinku. Zhruba po 2 minutách ji obraťte a dopečte 1 minutu z druhé strany. Stejným způsobem upečte zbylé palačinky, mělo by jich vzniknout šest.
-
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni – nalámejte ji do misky, tu položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo vodní hladiny, a zahřívejte, až se čokoláda rozpustí. Občas promíchejte. Pak odstavte a nechte zchladnout.
-
Oříškový krém vyšlehejte s máslem a zchladlou čokoládou dohladka. Tři palačinky potřete oříškovým krémem, dvě potřete pomerančovým džemem a střídavě je skládejte na sebe. Vrchní vrstvu potřete krémem a ozdobte čokoládou a kandovaným pomerančem.
Čokoládový palačinkový dort podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj: Famózní! 2
Čokoládový palačinkový dort podle Mirky van Gils Slavíkové
Zdroj:
Famózní! 2