Korpus
- máslo 150 g
- BeBe sušenky 200 g
Náplň
- mascarpone 500 g
- tučný tvaroh 300 g
- moučkový cukr 200 g
- vejce 2 ks
- žloutek 1 ks
Na ozdobu
- kokos (lupínky)
Postup přípravy
- Dno dortové odepínací formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C. Máslo rozehřejte a nechte mírně zchladnout. Sušenky podrťte a pak promíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu vtlačte rovnoměrně do formy na dno i po jejích bocích. Pečte v předehřáté troubě 10 minut a vytáhněte.
- Mascarpone, tvaroh a cukr smíchejte v míse. Zašlehejte vejce a žloutek. Krémovou směs rovnoměrně rozetřete do předpečeného korpusu. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 1 hodinu. Pak troubu vypněte, nechte ji mírně pootevřenou a nechte cheesecake pozvolna vychladnout v troubě.
- Vychladlý cheesecake uložte na 3–4 hodiny do lednice.
- Před podáváním dozdobte cheesecake na povrchu opraženými lupínky kokosu.
PRIMA TIP: Cheesecake má během pečení tendenci se nafouknout. Nebojte se ale, při chlazení zase splaskne. Nechte ho ale chladnout pozvolna ve vypnuté mírně pootevřené troubě.
Andělský tvarohový cheesecake s kokosem podle Besky Zdroj: Vaříme nebesky
Inspirujte se i dalšími recepty na cheesecake