Vaříme nebesky

Andělský tvarohový cheesecake s kokosem podle Besky

Moje hodnocení
3x

Plátky kokosu působí jako andělská křídla, která tomuto bílému dortu velice sluší. Můžete nakrouhat čerstvý kokos nebo použít křupavé lupínky podle toho, jakého dojmu a chuti chcete docílit. Velkou večírkovou výhodou je, že cheesecake potřebuje odležení v lednici, a tak ho s klidem připravte den předem.

10 porcí
90 minut

Korpus

Náplň

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Dno dortové odepínací formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C. Máslo rozehřejte a nechte mírně zchladnout. Sušenky podrťte a pak promíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu vtlačte rovnoměrně do formy na dno i po jejích bocích. Pečte v předehřáté troubě 10 minut a vytáhněte.
  2. Mascarpone, tvaroh a cukr smíchejte v míse. Zašlehejte vejce a žloutek. Krémovou směs rovnoměrně rozetřete do předpečeného korpusu. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 1 hodinu. Pak troubu vypněte, nechte ji mírně pootevřenou a nechte cheesecake pozvolna vychladnout v troubě.
  3. Vychladlý cheesecake uložte na 3–4 hodiny do lednice.
  4. Před podáváním dozdobte cheesecake na povrchu opraženými lupínky kokosu.
PRIMA TIP: Cheesecake má během pečení tendenci se nafouknout. Nebojte se ale, při chlazení zase splaskne. Nechte ho ale chladnout pozvolna ve vypnuté mírně pootevřené troubě.

Inspirujte se i dalšími recepty na cheesecake

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vaříme nebesky

Veronika Beskydiarová Vaříme nebesky

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, ve své nové kuchařce představuje sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty