Andělský tvarohový cheesecake s kokosem podle Besky
Zdroj: Vaříme nebesky
Andělský tvarohový cheesecake s kokosem podle Besky
Zdroj:
Vaříme nebesky
Plátky kokosu působí jako andělská křídla, která tomuto bílému dortu velice sluší. Můžete nakrouhat čerstvý kokos nebo použít křupavé lupínky podle toho, jakého dojmu a chuti chcete docílit. Velkou večírkovou výhodou je, že cheesecake potřebuje odležení v lednici, a tak ho s klidem připravte den předem.
Postup přípravy
-
Dno dortové odepínací formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C. Máslo rozehřejte a nechte mírně zchladnout. Sušenky podrťte a pak promíchejte s rozpuštěným máslem. Hmotu vtlačte rovnoměrně do formy na dno i po jejích bocích. Pečte v předehřáté troubě 10 minut a vytáhněte.
-
Mascarpone, tvaroh a cukr smíchejte v míse. Zašlehejte vejce a žloutek. Krémovou směs rovnoměrně rozetřete do předpečeného korpusu. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 1 hodinu. Pak troubu vypněte, nechte ji mírně pootevřenou a nechte cheesecake pozvolna vychladnout v troubě.
-
Vychladlý cheesecake uložte na 3–4 hodiny do lednice.
-
Před podáváním dozdobte cheesecake na povrchu opraženými lupínky kokosu.
PRIMA TIP: Cheesecake má během pečení tendenci se nafouknout. Nebojte se ale, při chlazení zase splaskne. Nechte ho ale chladnout pozvolna ve vypnuté mírně pootevřené troubě.
Andělský tvarohový cheesecake s kokosem podle Besky
Zdroj: Vaříme nebesky
Andělský tvarohový cheesecake s kokosem podle Besky
Zdroj:
Vaříme nebesky
Inspirujte se i dalšími recepty na cheesecake