Suroviny
Postup přípravy
- Čočku namočte asi na 2 hodiny, slijte z ní vodu a uvařte spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut).
- Slijte vodu, čočku sceďte a nechte jednu mističku vývaru z čočky stranou.
- Na oleji si opečte cibulku, zasypte jednou lžící mouky, dobře orestujte, zalijte 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provařte.
- Přisypte čočku, dobře osolte, opepřete a okyselte octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijte ještě vývarem z čočky a provařte. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí ji trochu dosladit cukrem.
Vyzkoušejte i výbornou pikantní čočku se zeleninou a klobásou:
Vyzkoušejte také recept na klasickou českou čočkovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE