návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čočka nakyselo

2–3 porce
do 1 hodiny
Čočka nakyselo
Autor: FOODLOVER.CZ Čočka nakyselo
Na čočku nesmíte zapomenout ani letos! Pokud nechcete příliš experimentovat a rádi vsadíte na klasiku, ideální volbou je čočka nakyselo. K tomu sázené vejce, no zkrátka lahoda! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Čočku namočte asi na 2 hodiny, slijte z ní vodu a uvařte spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut).
  2. Slijte vodu, čočku sceďte a nechte jednu mističku vývaru z čočky stranou.
  3. Na oleji si opečte cibulku, zasypte jednou lžící mouky, dobře orestujte, zalijte 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provařte.
  4. Přisypte čočku, dobře osolte, opepřete a okyselte octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijte ještě vývarem z čočky a provařte. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí ji trochu dosladit cukrem.
Reklama
Čočka nakyselo
Autor: FOODLOVER.CZ Čočka nakyselo

Foodlover
Tereza Boušková

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Související témata: čočka , Hlavní jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama