Najděte si recept
Na co máte chuť?

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem
Na čočku nesmíte zapomenout ani letos! Pokud nechcete příliš experimentovat a rádi vsadíte na klasiku, ideální volbou je čočka na kyselo. K tomu sázené vejce, no zkrátka lahoda! :)
do 1 hodiny
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- čočka 250 g
- cibule 1 ks
- mouka 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- ocet 3 lžíce
- cukr podle chuti
- sůl, pepř
- nové koření (3 kusy), bobkový list (3 listy)
- vejce k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Čočku namočte asi na 2 hodiny, slijte z ní vodu a uvařte spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut).
- Slijte vodu, čočku sceďte a nechte jednu mističku vývaru z čočky stranou.
- Na oleji si opečte cibulku, zasypte jednou lžící mouky, dobře orestujte, zalijte 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provařte.
- Přisypte čočku, dobře osolte, opepřete a okyselte octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijte ještě vývarem z čočky a provařte. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí ji trochu dosladit cukrem.
Vyzkoušejte i výbornou pikantní čočku se zeleninou a klobásou:
Foodlover
Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.
Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.