Suroviny
- vejce 2 ks
- cukr krupice 100 g
- crème fraîche 300 g
- mandlová mouka 100 g
- hladká mouka 30 g
- třešně 500 g
- máslo (na vymazání formy)
- třtinový cukr (nebo drcené mandle na vysypání formy)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Vejce prošlehejte zlehka s cukrem a solí. Zašlehejte crème fraîche a promíchejte s oběma moukami.
- Troubu předehřejte na 165 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte cukrem nebo mandlemi.
- Těsto rozetřete do formy zhruba 2 cm pod okraj. Posypte třešněmi a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut dozlatova. Vytáhněte a nechte zchladnout.
PRIMA TIP: Clafoutis můžete péct také s korpusem z křehkého těsta. Bude se lépe krájet, servírovat a také mít větší kontrast v texturách.