Suroviny
- lískové ořechy (loupané) 80 g
- listové těsto 400 g
- krém (ořechový) 8–9 lžic
- moučkový cukr 50 g
- hladká mouka (na podsypání)
Postup přípravy
- Dva plechy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 220 °C.
- Lískové ořechy opražte nasucho v pánvi, až se rozvoní a jemně zezlátnou. Je to opravdu rychlé, 1 až 2 minuty. Přesypte je na prkénko a nasekejte nožem najemno, nebo je pár pulzy rozmixujte v mixéru najemno.
- Listové těsto rozválejte na nepřilnavé podložce nebo na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 40 x 25 cm.
- Rozválené těsto potřete oříškovým krémem a rovnoměrně posypte oříšky. Rolujte plát od delší strany doprostřed, pak zabalte stejným způsobem i z druhé strany. Vzniknou dva dlouhé válečky, které se uprostřed setkávají. V místě, kde se rolky stýkají, je navlhčete vodou a přitiskněte k sobě, aby se při pečení spojily.
- Těsto nakrájejte příčně ostrým nožem na 1 až 1,5 cm silné plátky. Skládejte je na připravené plechy. Každý kousek na plechu jemně stlačte prsty do tvaru srdíčka. Posypte je moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě 15 minut dozlatova.
Vyzkoušejte také ořechové rohlíčky podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE: Ořechové rohlíčky