Pečeme nebesky

Bleskové pečení: Ořechová srdíčka z listového těsta podle Besky

Moje hodnocení
1x

Snazší už to být nemůže. Kupte kvalitní listové těsto a ořechový krém. Natřete ho na těsto, posypte oříšky, zabalte, rozkrájejte a upečte. Z trouby vytáhnete voňavá, sladká a křupavá srdíčka, která všichni milují a vás povýší na bohyni kuchyně, i když jste pekli poprvé.

25 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Lískové ořechy opražte nasucho v pánvi, až se rozvoní a jemně zezlátnou. Je to opravdu rychlé, 1 až 2 minuty. Přesypte je na prkénko a nasekejte nožem najemno, nebo je pár pulzy rozmixujte v mixéru najemno.
  3. Listové těsto rozválejte na nepřilnavé podložce nebo na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 40 x 25 cm.
  4. Rozválené těsto potřete oříškovým krémem a rovnoměrně posypte oříšky. Rolujte plát od delší strany doprostřed, pak zabalte stejným způsobem i z druhé strany. Vzniknou dva dlouhé válečky, které se uprostřed setkávají. V místě, kde se rolky stýkají, je navlhčete vodou a přitiskněte k sobě, aby se při pečení spojily.
  5. Těsto nakrájejte příčně ostrým nožem na 1 až 1,5 cm silné plátky. Skládejte je na připravené plechy. Každý kousek na plechu jemně stlačte prsty do tvaru srdíčka. Posypte je moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě 15 minut dozlatova.

Vyzkoušejte také ořechové rohlíčky podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE: Ořechové rohlíčky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pečeme nebesky

Veronika Beskydiarová Pečeme nebesky

Vítězka televizní soutěže MasterChef 2021 s přezdívkou Besky se do kulinárního klání přihlásila s přáním vařit a péct pro lidi a být v tom dobrá. To se jí splnilo měrou vrchovatou. Jejího umění si všiml Radek Kašpárek, v jehož restauraci Field strávila měsíc a půl, i Zdeněk Pohlreich, který jí ihned po vítězství nabídl vydat u něj kuchařku. Besky souhlasila a během roku napsala, uvařila i vyfotila svou prvotinu Vaříme nebesky. Víc než vaření miluje pečení a její druhá kniha Pečeme nebesky je plná lahodných moučníků, které však zvládne upéct i naprostý začátečník. Zkušené ohromí neotřelé kombinace chutí a krásné zdobení. Po kapitole Jednoduché nebeské pečení následují Duely, ve kterých ukazuje vizuálně podobné zákusky. Dorty odhalují tajemství mistrovství cukrařiny. Tak se pusťte do pečení.

Vydalo nakladatelství Sevruga, s podpisem autorky na www.pohlreichshop.cz.


Přečtěte si také

Recepty