Pistáciové matcha frappé

Moje hodnocení
5x

Chutě matcha prášku můžete objevovat nejen při pití samotného čaje jako takového, ale i v dalších zajímavých receptech. Jsou to dorty, božské moučníky, ale i osvěžující nápoje. Jako třeba toto matcha frappé!

3 porce
20 minut

Suroviny

  • pistácie (vyloupané a předem namočené) 100 g
  • kokosový krém (z konzervy) 1 hrnek
  • matcha (prášek; např. ISWARI BIO) 2 lžíce
  • kokosové mléko (nebo jiné rostlinné) 1 hrnek
  • jogurt (sójový nebo kokosový) 1/2 hrnku
  • javorový sirup 6 lžic
  • vanilková pasta 1 lžička
  • led 1/2 hrnku

Na ozdobu:

Postup přípravy:

  1. Den předem vlijte kokosový krém do formy na led a nechte zmrznout. Budete-li namáčet pistácie, vložte je do misky s vodou, přikryjte a nechte přes noc v chladu.
  2. Pokud budete chtít dozdobit italským meringue, připravte si ho také předem.
  3. Pistácie sceďte, propláchněte a vhoďte do vysokorychlostního mixéru. Přidejte kostky zmrzlého kokosového krému, matcha prášek, kokosové mléko, rostlinný jogurt, javorový sirup, pastu z vanilkových lusků a kostky ledu.
  4. Mixujte ingredience několik minut dohladka. Nalijte do sklenic a dozdobte kokosovou šlehačkou (nebo italským meringue), pistáciemi a mátou. Ihned podávejte.

Nebo vyzkoušejte jahodovo-kokosový koktejl podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Fragola al cocco

Chcete se dozvědět víc o čaji matcha? Přečtěte si náš článek:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Labeta


Přečtěte si také

Recepty