Suroviny
- pistácie (vyloupané a předem namočené) 100 g
- kokosový krém (z konzervy) 1 hrnek
- matcha (prášek; např. ISWARI BIO) 2 lžíce
- kokosové mléko (nebo jiné rostlinné) 1 hrnek
- jogurt (sójový nebo kokosový) 1/2 hrnku
- javorový sirup 6 lžic
- vanilková pasta 1 lžička
- led 1/2 hrnku
Postup přípravy:
- Den předem vlijte kokosový krém do formy na led a nechte zmrznout. Budete-li namáčet pistácie, vložte je do misky s vodou, přikryjte a nechte přes noc v chladu.
- Pokud budete chtít dozdobit italským meringue, připravte si ho také předem.
- Pistácie sceďte, propláchněte a vhoďte do vysokorychlostního mixéru. Přidejte kostky zmrzlého kokosového krému, matcha prášek, kokosové mléko, rostlinný jogurt, javorový sirup, pastu z vanilkových lusků a kostky ledu.
- Mixujte ingredience několik minut dohladka. Nalijte do sklenic a dozdobte kokosovou šlehačkou (nebo italským meringue), pistáciemi a mátou. Ihned podávejte.
Pistáciové matcha frappé Zdroj: Labeta
Nebo vyzkoušejte jahodovo-kokosový koktejl podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Fragola al cocco
Chcete se dozvědět víc o čaji matcha? Přečtěte si náš článek: