Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové
Zdroj: Vše sladké
Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové
Zdroj:
Vše sladké
Luxusní a vlastně zcela nesrovnatelná varianta pudinku do hrníčku či mističky, co jsme jídávali jako děti. Jemná pěna z čokolády (čím kvalitnější použijete, tím lepší zážitek si přichystáte) přímo volá po ostrém kontrastu, višňovém či rybízovém rozvaru s kousky ovoce, francouzsky zvaném compote.
Postup přípravy
-
Želatinu rozmíchejte ve studené vodě a nechte ji nabobtnat.
-
Mléko, 95 ml smetany ke šlehání, žloutky a cukr smíchejte v hrnci a zahřívejte na teplotu 82 °C. Přidejte rozlámanou čokoládu a nabobtnalou želatinu, promíchejte a za občasného míchání nechte vychladnout na teplotu 45 °C.
-
Zbylou smetanu ušlehejte do polotuha a zlehka vmíchejte do čokoládového krému. Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a nastříkejte ji do skleniček. Uložte na 2 hodiny do lednice.
-
Mezitím připravte compote. Višně, škrob, vodu a cukr promíchejte v rendlíku, přiveďte k varu, povařte 1 minutu a nechte vychladnout. Pak rozdělte do skleniček na vychlazenou pěnu.
Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové 2
Zdroj: Vše sladké
Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové 2
Zdroj:
Vše sladké