zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové
Autor: Vše sladké Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové

Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové

Hodnoceno: 5x
Luxusní a vlastně zcela nesrovnatelná varianta pudinku do hrníčku či mističky, co jsme jídávali jako děti. Jemná pěna z čokolády (čím kvalitnější použijete, tím lepší zážitek si přichystáte) přímo volá po ostrém kontrastu, višňovém či rybízovém rozvaru s kousky ovoce, francouzsky zvaném compote.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Želatinu rozmíchejte ve studené vodě a nechte ji nabobtnat. 
  2. Mléko, 95 ml smetany ke šlehání, žloutky a cukr smíchejte v hrnci a zahřívejte na teplotu 82 °C. Přidejte rozlámanou čokoládu a nabobtnalou želatinu, promíchejte a za občasného míchání nechte vychladnout na teplotu 45 °C. 
  3. Zbylou smetanu ušlehejte do polotuha a zlehka vmíchejte do čokoládového krému. Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a nastříkejte ji do skleniček. Uložte na 2 hodiny do lednice. 
  4. Mezitím připravte compote. Višně, škrob, vodu a cukr promíchejte v rendlíku, přiveďte k varu, povařte 1 minutu a nechte vychladnout. Pak rozdělte do skleniček na vychlazenou pěnu. 
Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové
Autor: Vše sladké Jemná čokoládová pěna s višněmi podle Ivety Fabešové

reklama

Vše sladké
Iveta Fabešová

Touha naučit Češky a Čechy oceňovat francouzské dezerty vedla Ivetu Fabešovou k účasti v pořadu Na nože. A i když tehdy nevyhrála, ujasnila si, že francouzská cukrařina ji naplňuje víc než developerské projekty a kancelář vyměnila za vlastní cukrárnu. Nakonec jich vybudovala celou síť a své zkušenosti, životní příběh a především vyzkoušené recepty sepsala do vizuálně okouzlující publikace Vše sladké. Podrobný postup a na gram přesně navážené suroviny vás dovedou k výsledku stejnému jako na fotce. Iveta představuje svoji kolekci sušenek, rolád, dezertů k odpolední kávě, cukrářských skvostů v podobě věnečků, ale i drobného mlsání pro děti a úchvatných dortů tak lákavě, že nebudete vědět, co si upéct dřív. 

Vydalo nakladatelství Sevruga, www.pohlreichshop.cz

Související témata: pěna , čokoláda , višně , Iveta Fabešová , Sladké