Těsto
- vejce 6 ks
- cukr krupice 200 g
- špaldová mouka (jemná (např. Bio Pernerka)) 250 g
- podmáslí 100 g
- máslo (rozpuštěné ) 100 g
- sůl 1/3 lžičky
Krém
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 400 g
- vanilkový lusk 1 ks
Dokončení
Postup přípravy
- Vejce s cukrem a solí ušlehejte do husté pěny. Opatrně vmíchejte vychladlé máslo s podmáslím a nakonec velmi opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C v papírem vyložené dortové formě o průměru 16 cm asi 35-40 minut. Před vytažením zkuste špejlí, jestli už je piškot upečený. Nechte vychladnout a dvakrát prořízněte.
- Spodní korpus prokapejte polovinou griotky a potřete polovinou želé z růží. Na takto připravený korpus nastříkejte sáčkem s hvězdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušlehané smetany s vanilkou. Přiklopte dalším korpusem a postup zopakujte.
- Poslední korpus přiložte a zamázněte zbytkem smetany. Dozdobte čerstvými jahodami a třešněmi a posypejte sekanými pistáciemi. Podávejte vychlazené.
PRIMA TIP: Fat Brothers Želé z indické růže zakoupíte na www.rohlik.cz nebo na www.hotelkotera.cz. Případně ho můžete nahradit oblíbenou zavařeninou - ideálně jahodovou nebo malinovou.