Těsto
- vejce 6 ks
 - cukr krupice 200 g
 - špaldová mouka (jemná (např. Bio Pernerka)) 250 g
 - podmáslí 100 g
 - máslo (rozpuštěné ) 100 g
 - sůl 1/3 lžičky
 
Krém
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 400 g
 - vanilkový lusk 1 ks
 
Dokončení
    
    
Postup přípravy
- Vejce s cukrem a solí ušlehejte do husté pěny. Opatrně vmíchejte vychladlé máslo s podmáslím a nakonec velmi opatrně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
 - Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C v papírem vyložené dortové formě o průměru 16 cm asi 35-40 minut. Před vytažením zkuste špejlí, jestli už je piškot upečený. Nechte vychladnout a dvakrát prořízněte.
 - Spodní korpus prokapejte polovinou griotky a potřete polovinou želé z růží. Na takto připravený korpus nastříkejte sáčkem s hvězdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušlehané smetany s vanilkou. Přiklopte dalším korpusem a postup zopakujte.
 - Poslední korpus přiložte a zamázněte zbytkem smetany. Dozdobte čerstvými jahodami a třešněmi a posypejte sekanými pistáciemi. Podávejte vychlazené.
 
PRIMA TIP: Fat Brothers Želé z indické růže zakoupíte na www.rohlik.cz nebo na www.hotelkotera.cz. Případně ho můžete nahradit oblíbenou zavařeninou - ideálně jahodovou nebo malinovou.