Suroviny
- vepřový bůček (libovější) 1 kg
- červená paprika (špičatá) 5 ks
- bílá paprika 3 ks
- červená rajčata (vetší ) 6 ks
- celer 200 g
- česnek 6 velkých stroužků
- cibule (velká) 2 ks
- rajčatový protlak 150 g
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- chilli papričky
- cukr 1 lžíce
- ocet 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku.
- Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená. (Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.)
- Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je nutné zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 100 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout a po 24 hodinách postup opakujte.
- Ďábelskou masovou směs podávejte na nasucho opečených topinkách. Případně na ně můžete přidat trochu strouhaného sýra a nechat krátce zapíct pod grilem v troubě.
Vyzkoušejte také ďábelské topinky podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou