Těsto
- listové těsto 1 balení
- vejce 1 ks
- cukr krupice 100 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- lyofilizované maliny (na ozdobu) 1 hrst
- hladká mouka (na podsypání)
- rostlinný olej (na smažení)
Poleva
- moučkový cukr 60 g
- máslo (změklé) 10 g
- javorový sirup 40 g
Postup přípravy
- Listové těsto vyválejte na nepřilnavé podložce nebo na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 40 x 25 cm. Vejce prošlehejte dohladka a potřete jím mašlovačkou těsto. Z kratší strany těsto přeložte napůl, znovu pomašlujte a ještě jednou přeložte napůl. Balíčky vložte na podložce do mrazáku na 20 minut.
- Z vychlazeného těsta vykrojte kruhy o průměru asi 7 cm a vykrojte jim středy o průměru 3 cm.
- V pánvi rozehřejte alespoň 1cm vrstvu oleje na vyšším středním stupni. Vložte do něj kousek odkrojeného těsta a když začne hned zlátnout a nafoukne se, má olej správnou teplotu. Opatrně do něj vkládejte kroužky, ztlumte teplotu na střední a smažte kroužky dozlatova z obou stran, zhruba 4 minuty. Pravidelně je otáčejte, aby se smažily rovnoměrně. Podle velikosti pánve je smažte po dávkách tak, aby se nedotýkaly.
- Mezitím smíchejte cukr se skořicí. Usmažené kroužky obalte v cukrové směsi a nechte je zchladnout.
- Všechny suroviny na polevu promíchejte v misce. Přelijte ji přes zchladlé cronuty, posypte malinami a nechte zaschnout.
PRIMA TIP: Lyofilizované ovoce je ovoce sušené mrazem, které si tak zachovává své vitaminy, minerály a barvu. Koupíte je v prodejnách ořechů a sušeného ovoce, v Mixitu nebo v drogeriích dm.
Vyzkoušejte také sněhové mini Pavlovy s čerstvým ovocem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE