Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Bramborový salát

Bramborový salát
Bramborový salát
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Potraviny, které přirozeně ochladí: Co si nandat v létě na talíř?

Sorbety a ovocné zmrzliny jsou do horkých dní ideální

Sorbety a ovocné zmrzliny jsou do horkých dní ideální Zdroj: Košík.cz

  • Zavřít
Sorbety a ovocné zmrzliny jsou do horkých dní ideální

Sorbety a ovocné zmrzliny jsou do horkých dní ideální Zdroj: Košík.cz

Guláš se šesti nebo sekaná s kaší? Jsou jídla, na která má v horkém létě pomyšlení jen málokdo. Vysoké teploty a vedro přejí spíše odlehčeným a lehčím pokrmům, se kterými si naše tělo lépe poradí. Co by v letním jídelníčku nemělo chybět a jaké potraviny nás zvládnou alespoň pocitově trochu ochladit?

Seznam.cz banner

Pojďme se na ochlazování pomocí jídla podívat trochu blíž. Naše tělo má stálou vnitřní teplotu, kterou udržuje termoregulační systém. Jídlo, které si dopřáváme, ho ale může ovlivnit – vše se odvíjí od náročnosti trávení a vynaložené energie, procesu známého jako termický efekt. Například bílkoviny výdej tepla zvyšují, zatímco ovoce či zelenina s vyšším obsahem vody a nízkou energetickou hodnotou tak náročné na trávení nejsou. A pak tu máme i látky v potravinách – třeba mentol – které pocit osvěžení navodí díky aktivaci chladových receptorů. V parných letních dnech každopádně snížení vnitřní teploty těla oceníte – ať už bude pocitové, nebo reálné.

Svěží, lehké a středomořské! Top 3 saláty pro horké dny, které budete milovat Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Svěží, lehké a středomořské! Top 3 saláty pro horké dny, které budete milovat

Středomořská strava: Zdravé a chutné jídlo, které byste si měli dopřávat i po návratu z dovolené Novinky

Středomořská strava: Zdravé a chutné jídlo, které byste si měli dopřávat i po návratu z dovolené

Nezapomínejte na pitný režim

V létě by měl být samozřejmostí především důsledně dodržovaný pitný režim. Univerzální množství tekutin, které by měl každý přijmout, se liší podle věku, fyzické aktivity i dalších faktorů. Pokud se ale budete držet rozpětí okolo 2 až 3 litrů, chybu pravděpodobně neuděláte. A ještě jedna rada – nepijte příliš vychlazené nápoje, protože tělo pak čeká vyšší výdej energie spojený s jejich zahřátím.

Alkohol, oblíbenou součást letních party, byste měli ve vedrech omezit – narušuje termoregulaci a může přispět k vyčerpání organismu. K pití si dopřejte raději vodu, a pokud chcete sáhnout po slazených nápojích a limonádách, volte ty s minimem cukru. Prospěšné jsou také minerální vody, které tělu dodají prvky, které díky pocení ve vyšší míře ztrácí.

„Dobrou volbou jsou fermentované nápoje na bázi kombuchy, které prospívají zažívání a jsou čistě přírodní a bez konzervantů. Zachutnají tak i dětem, které někdy s pitným režimem bojují. Kombuchové nápoje navíc nabízí řadu příchutí – od bezu a lipového květu přes různé bylinky až po svěží ovoce,“ dodává Petr Souček, specialista nápojů z Košík.cz.

Připravte domácí citronádu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Citronová limonáda

Léto versus zima: Dejte šanci středomořské dietě

Základní pravidlo? V létě bychom měli jíst potraviny lehké, bohaté na vodu, minerály a elektrolyty – ideálně v minimálně tepelně upraveném stavu. Inspirací může být často skloňovaná středomořská strava plná zeleniny a lehkých pokrmů z ryb. Koneckonců s vysokými letními teplotami, které se u nás stávají standardem, jde o logickou cestu. Naopak vyhnout byste se měli mastným, kaloricky náročným jídlům, která zvyšují metabolickou termogenezi a zbytečně zatěžují trávení. Vyškrtněte na chvíli kořeněná jídla i tučné pokrmy, typické pro klasickou českou kuchyni.

Jednoduchý kuřecí gyros voní Středomořím Recepty

Jednoduchý kuřecí gyros voní Středomořím

22
Letní středomořské rybí ragú z grilu Recepty

Letní středomořské rybí ragú z grilu

26
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta Recepty

Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta

20
Středomořský salát z chobotnice a brambor Recepty

Středomořský salát z chobotnice a brambor

17
Středomořský mořský vlk Recepty

Středomořský mořský vlk

31
Středomořské pečené brambůrky s rajčaty Recepty

Středomořské pečené brambůrky s rajčaty

24

  • Vodní meloun

U vodního melounu, který obsahuje až 92 % vody, oceníte nejen rychlou hydrataci, ale i bohatý přísun draslíku, hořčíku a dalších stopových prvků. Díky nízkému glykemickému indexu navíc meloun nezpůsobí prudké výkyvy energie, a pokud jej nakrájíte na kousky a pokapete limetkovou šťávou se špetkou chilli, pocitově ještě zvýrazníte chladivý efekt. Můžete ho také nakrájet na kostičky, krátce zamrazit a využít jako příjemné ledové osvěžení bez přidaného cukru.

Při koupi melounu dejte pozor na jednu důležitou věc. Jinak hrozí vážné zdravotní potíže
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Při koupi melounu dejte pozor na jednu důležitou věc. Jinak hrozí vážné zdravotní potíže

  • Okurka

Čerstvá okurka, tvořená z více než 95 % vodou, obsahuje křemík podporující zdravou pokožku i sliznice a řadu antioxidantů. Zkuste ji nastrouhat a smíchat s koprem, bílým jogurtem a česnekem a připravit si osvěžující salát.

  • Rajčata

Rajčata, ať už červená nebo žlutá, jsou skvělým zdrojem lykopenu, silného antioxidantu chránícího před UV zářením, a vitaminu C, který posiluje imunitu. Jejich konzumace navíc podporuje správné fungování metabolismu. Dopřejte si třeba rajčatové carpaccio s bazalkou a a piniovými oříšky.

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

13
Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

13
Rychlá večeře: Losos po toskánsku se sušenými rajčaty a chorizem podle Zdeňka Pohlreicha Ryby a mořské plody

Rychlá večeře: Losos po toskánsku se sušenými rajčaty a chorizem podle Zdeňka Pohlreicha

18
Rajčatovo-čočková polévka se špenátem a olivami Polévky

Rajčatovo-čočková polévka se špenátem a olivami

17
Poklady turecké kuchyně: Piyaz – salát z bílých fazolí s rajčaty Saláty

Poklady turecké kuchyně: Piyaz – salát z bílých fazolí s rajčaty

23
Bez masa: Fazolové pyré s restovaným lilkem a grilovanými rajčaty Vegetariánské

Bez masa: Fazolové pyré s restovaným lilkem a grilovanými rajčaty

17
Crostini s pečenými rajčaty a ricottou podle Pasta Queen Předkrmy a chuťovky

Crostini s pečenými rajčaty a ricottou podle Pasta Queen

18
Shakarob – tradiční uzbecký salát z rajčat a cibule s koprem Saláty

Shakarob – tradiční uzbecký salát z rajčat a cibule s koprem

16
Rychle a zdravě: Těstovinový salát s mozzarellou a rajčátky à la Caprese Saláty

Rychle a zdravě: Těstovinový salát s mozzarellou a rajčátky à la Caprese

17
Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

15
Sicilský bramborový salát s rajčaty podle Pasta Queen  Saláty

Sicilský bramborový salát s rajčaty podle Pasta Queen

25
Letní klasika v novém provedení: Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou Zelenina

Letní klasika v novém provedení: Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

20

  • Kysané výrobky

Jogurt a kefír umí v letních měsících příjemně ochladit, a navíc podporují trávení díky probiotikům. „Uvařte“ si třeba studenou okurkovou polévku, kterou můžete ochutit mátou nebo koprem.

  • Máta

Máta peprná je známá svým vysokým obsahem mentolu, navíc účinně stimuluje chladové receptory v ústech a okamžitě navodí pocit svěžesti. Povařte několik lístků, nechte vychladit, přidejte plátky okurky a kapku sladidla a získáte výborný domácí mátový ledový čaj.

Nejlepší recepty se svěží mátou

Nejlepší recepty se svěží mátou

  • Listová zelenina

Listové saláty, ať už hlávkový nebo třeba římský, obsahují až 96 % vody a jsou bohaté na vitaminy A, C, K a kyselinu listovou. Díky vysokému objemu a nízké energetické hodnotě udrží pocit sytosti, aniž by zatížily trávení. V létě je zkombinujte třeba s nakrájenou paprikou, mrkví a lžící bílého jogurtu.

Připravte originální salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pravý a původní recept na salát Caesar

Trocha mezinárodní inspirace

Vyzkoušejte v létě jídla, která jsou stálicí na letních jídelníčcích ve světě.

  • Gazpacho (Španělsko): Studená zeleninová polévka se připravuje z rajčat, paprik, okurek a olivového oleje a skvěle ochladí i zasytí.
  • Nengmjon (Korea): Studená nudlová polévka obsahuje pohankové nudle, chlazený hovězí vývar a podává se s ředkvičkami, případně kousky hrušky.
  • Salát niçoise (Francie): Salát z Nice se skládá ze zelených fazolek, ančoviček, černých oliv, vajec, římského salátu a cherry rajčátek, to vše doplněno zálivkou z octa, dijonské hořčice a olivového oleje.
  • Ajran (Turecko): Osvěžující jogurtový nápoj se podává zředěný vodou, osolený, někdy dochucený mátou či dalšími bylinkami.

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

14
Salát Niçoise s grilovaným tuňákem a opečeným bramborem Recepty

Salát Niçoise s grilovaným tuňákem a opečeným bramborem

27
Salade niçoise neboli salát z Nice Recepty

Salade niçoise neboli salát z Nice

33

Zmrzlinová tečka

A na závěr nemůže chybět obvyklé jablko sváru – nanuky a zmrzliny. Příliš studené až ledové potraviny nutí tělo vydat energii na zahřátí, a tak by se vlastně v seznamu ochlazujících potravin objevovat neměly. Na druhou stranu nikdo nejí dvacet nanuků denně a není jediný důvod, proč si zmrzlinové potěšení v létě občas nedopřát – třeba v podobě řemeslných zmrzlin, které neobsahují umělá barviva či aromata.

„U zmrzlin je třeba pohlídat teplotní řetězec – problémem je dlouhé převážení z obchodu, kdy zmrzlina povolí. V ideálním případě bychom ji už znovu mrazit neměli, protože tím ztrácí kvalitu, konzistenci i chuť. Velké zásoby na léto je tak snazší vyřešit online. Například na Košíku s nákupem více balení výrazně klesá cena a zmrzlinu i nanuky doveze kurýr v mrazicím boxu až před dům,“ doplňuje Petr Souček z Košík.cz.

Osvěžující recepty na domácí zmrzlinu

Osvěžující recepty na domácí zmrzlinu

Zdroj: Košík.cz, autorský text

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo léto salát zmrzlina nápoj trávení talíř středomořská kuchyně Košík.cz

Návrhy pro vás

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách Ryby a mořské plody

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa Sladké

Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek Maso

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den Sladké

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem Sladké

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem Nápoje

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce


Přečtěte si také

PR článek
Vánoce, které voní po poctivosti

Vánoce, které voní po poctivosti

Ryby a mořské plody
Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Sladké
Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa

Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa

Novinky
Olda Matoušek přibližuje, proč se šneci vracejí na sváteční stůl. Ochutnali jste tuto lahůdku?

Olda Matoušek přibližuje, proč se šneci vracejí na sváteční stůl. Ochutnali jste tuto lahůdku?

Polévky
Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Vyrobte čokoládu jako originální vánoční dárek. Ozdobte ji oříšky, pepřem nebo solí

Vyrobte čokoládu jako originální vánoční dárek. Ozdobte ji oříšky, pepřem nebo solí

Maso
Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Sladké
Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa

Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den Sladké

Křupavé pomerančové crinkles – voňavé sušenky s citrusovým nádechem a jemně popraskaným povrchem rozjasní každý zimní den

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem Sladké

Šuhajdy podle Pavla Berkyho – moderní verze nepečených čokoládových košíčků plněných ořechovým krémem

Maso
Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba Maso

Venkovská vepřová paštika ve slanině – poctivá domácí delikatesa na chleba

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Ryby a mořské plody
Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti Ryby a mořské plody

Kapr na karamelu s kokosovým mlékem – exotické spojení sladké, pikantní a jemně slané chuti

Polévky
Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ISIS nezmizel, ale zcela změnil taktiku. Stačila jedna událost a je zpět, varuje expert Případ uneseného chlapce: Reportér popsal další kroky policie, zmínil přitěžující okolnosti Vánoční otevírací doba PŘEHLEDNĚ: Podívejte se, kde si můžete během svátků nakoupit

prima-zeny

Vánoce moc nemusím, říká Richard Genzer. Kolegové ho pasovali na Anti Ježíška Ivan Trojan o sobě často pochybuje: Nemám sebedůvěru, přiznal Nic nejde lusknutím prstů. Vojta Kotek otočil život celé rodiny naruby a nelituje

prima-zoom

Jak zabíjí největší jedovatý had? Poklad v hodnotě 350 miliard korun. Z nejcennějšího vraku byly vyzvednuty první artefakty, podívejte se na fotky Masový vrah zabil v Sovětském svazu 113 dětí a mladých žen. Hororové činy bývalého policisty řešil tým 600 lidí

prima-fresh

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách Schwarzwaldská štóla s višněmi – voňavý moučník inspirovaný legendárním dortem z Černého lesa Olda Matoušek přibližuje, proč se šneci vracejí na sváteční stůl. Ochutnali jste tuto lahůdku?

prima-cool

První trailer nové sci-fi od Spielberga První trailer Spider-Mana 4 s Punisherem a Hulkem unikl na internet. Má ale příšernou kvalitu Dejte si pozor na falešný trailer Avengers 5. Stvořila ho umělá inteligence

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Noblesní orchidej Phalaenopsis je ideální vánoční květina do paneláku Pes nebo kočka v posteli mohou prospět zdraví i psychice Vánoční cukroví last minute: Vosí hnízda a kokosové kuličky zvládnete raz dva

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.