Suroviny
- Fenykl 2 bulvy
- bazalkové pesto 1–2 lžíce
- Máslo 75 g
- mořský vlk bez hlavy a vykuchaný 4 ks
- Olivový olej
- cherry rajčátka 180 g
- černé olivy 90 g
Na ozdobení
- bazalkové lístky
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Do vařící vody dejte fenykl nakrájený na tenké plátky a vařte 5–7 minut. Nechte dobře odkapat a potom ho rozložte na dno pečicího plechu.
- Pesto smíchejte s máslem. Nařízněte vrchní část masa na rybách, do otvorů dejte máslovou směs a připravené ryby položte na fenykl. Pokapejte olivovým olejem a 10 minut pečte.
- Rajčátka nařízněte a rozložte je do pekáče kolem ryb. Přidejte olivy, ještě pokapejte olejem a pečte dalších 10–15 minut nebo až budou ryby propečené. Vyndejte z trouby a hned podávejte, ozdobené bazalkovými lístky.