Suroviny
- červená cibule (nakrájená na tenké plátky) 1/2 ks
- sumac 2 lžičky
- chilli vločky (nejlépe Aleppo) 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- pepř (čerstvě namletý) 1/2 lžičky
- rajče (oválná, nakrájená na čtvrtky) 3 hrnky
- hladkolistá petržel (nasekaná nahrubo) 1 hrnek
- citrony 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- bílé fazole (vařené nebo sterilované ) 400 g
Postup přípravy
- Plátky červené cibule přendejte do středně velké mísy a promíchejte s kořením sumac, chilli vločkami, solí a pepřem. Koření rukama vmasírujte do cibule, aby změkla, a dejte stranou.
- Rajčata nakrájejte na čtvrtky, vymačkejte z nich semínka a nahrubo je nakrájejte. Přidejte je do mísy s cibulí spolu s nasekanou petrželí, citronovou šťávou, olivovým olejem a slitými, propláchnutými fazolemi a lžící promíchejte.
- Podávejte s grilovaným masem, opečeným sýrem halloumi nebo posypané rozdrobeným sýrem feta jako přílohový salát.
Vyzkoušejte také fazolový salát s ančovičkami podle návodného videoreceptu