Suroviny
- citron (+ na ozdobu) 6 ks
- limetka (+ na ozdobu) 4 ks
- pomeranč 1 ks
- cukr krupice 400 g
- voda 0,5 litru
- perlivá voda 1,5 litru
- led (kostky)
- meduňka (čerstvá)
Postup přípravy
- Citrony omyjeme a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme šťávu z citronů, limetek a pomeranče. Citronovou kůru povaříme s cukrem v 0,5 l vody. Necháme zchladit a poté přecedíme přes síto do džbánu.
- Do džbánu dále přidáme vymačkanou šťávu, dolijeme vychlazenou perlivou vodou a promícháme.
- Do sklenice dáme led, natrhané lístky meduňky a nalijeme limonádu. Zdobíme plátky citronu, limetky a lístky meduňky.