návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta

Hodnoceno: 1x
6 porcí
do 1 hodiny
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Autor: Rychlé večeře: Kuře Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Závan léta a prázdninové idyly i uprostřed hektického týdne. Slaný sýr feta si báječně rozumí s voňavým oreganem, nasládlými pečenými rajčaty i trpkostí zelených oliv. Pokud máte raději jemnější chutě, vyměňte je za černé olivy, které jsou vyzrálejší. Jídlo doplňte restovanými lístky špenátu nebo čerstvým chlebem či bagetou. Hodí se i pečené brambory.

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Maso osolte, opepřete a vložte postupně do horkého oleje kůží dolů, aby se stehna nepřekrývala, a opékejte 4 minuty z každé strany dozlatova. Upečené maso skládejte vedle sebe do pekáče kůží nahoru. 
  2. Do volné pánve vlijte vývar a odvařte za stálého odškrabování přípečků ze dna. Horký vývar přelijte přes stehna. 
  3. Troubu předehřejte na 190 °C. 
  4. Cherry rajčata přepulte, zakápněte v misce zbylým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Česnek oloupejte a podélně rozřízněte a spolu s olivami, rajčaty a oreganem rozložte kolem kuřete i na něj. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut, až je maso měkké a propečené – rozříznete-li ho až ke kosti, nemělo by být růžové a měla by z něj vytékat čirá šťáva. 
  5. Pekáč s upečeným masem vyjměte, posypte ho rozdrobeným sýrem, vraťte do trouby a zapékejte 5 minut, až se sýr rozpustí. Ihned podávejte. 
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Autor: Rychlé večeře: Kuře Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta

Další super nápady na rychlé večeře z kuřecího masa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Rychlé večeře: Kuře
Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla , Řecká kuchyně