Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- kuřecí stehno (s kůží) 6 ks (celkem asi 1,25 kg)
- kuřecí vývar 125 ml
- cherry rajčata 200 g
- česnek 3 stroužky
- olivy (vypeckované ) 125 g
- čerstvé oregano (nasekané) 2 lžíce
- feta (nadrolený ) 75 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Maso osolte, opepřete a vložte postupně do horkého oleje kůží dolů, aby se stehna nepřekrývala, a opékejte 4 minuty z každé strany dozlatova. Upečené maso skládejte vedle sebe do pekáče kůží nahoru.
- Do volné pánve vlijte vývar a odvařte za stálého odškrabování přípečků ze dna. Horký vývar přelijte přes stehna.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Cherry rajčata přepulte, zakápněte v misce zbylým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Česnek oloupejte a podélně rozřízněte a spolu s olivami, rajčaty a oreganem rozložte kolem kuřete i na něj. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut, až je maso měkké a propečené – rozříznete-li ho až ke kosti, nemělo by být růžové a měla by z něj vytékat čirá šťáva.
- Pekáč s upečeným masem vyjměte, posypte ho rozdrobeným sýrem, vraťte do trouby a zapékejte 5 minut, až se sýr rozpustí. Ihned podávejte.
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta Zdroj: Rychlé večeře: Kuře