Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Zdroj: Rychlé večeře: Kuře
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Zdroj:
Rychlé večeře: Kuře
Závan léta a prázdninové idyly i uprostřed hektického týdne. Slaný sýr feta si báječně rozumí s voňavým oreganem, nasládlými pečenými rajčaty i trpkostí zelených oliv. Pokud máte raději jemnější chutě, vyměňte je za černé olivy, které jsou vyzrálejší. Jídlo doplňte restovanými lístky špenátu nebo čerstvým chlebem či bagetou. Hodí se i pečené brambory.
Postup přípravy
-
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Maso osolte, opepřete a vložte postupně do horkého oleje kůží dolů, aby se stehna nepřekrývala, a opékejte 4 minuty z každé strany dozlatova. Upečené maso skládejte vedle sebe do pekáče kůží nahoru.
-
Do volné pánve vlijte vývar a odvařte za stálého odškrabování přípečků ze dna. Horký vývar přelijte přes stehna.
-
Troubu předehřejte na 190 °C.
-
Cherry rajčata přepulte, zakápněte v misce zbylým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Česnek oloupejte a podélně rozřízněte a spolu s olivami, rajčaty a oreganem rozložte kolem kuřete i na něj. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut, až je maso měkké a propečené – rozříznete-li ho až ke kosti, nemělo by být růžové a měla by z něj vytékat čirá šťáva.
-
Pekáč s upečeným masem vyjměte, posypte ho rozdrobeným sýrem, vraťte do trouby a zapékejte 5 minut, až se sýr rozpustí. Ihned podávejte.
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Zdroj: Rychlé večeře: Kuře
Středomořská kuřecí stehna s rajčaty, olivami a sýrem feta
Zdroj:
Rychlé večeře: Kuře
Další super nápady na rychlé večeře z kuřecího masa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: