redakce Prima FRESH

Sicilský bramborový salát s rajčaty podle Pasta Queen

Moje hodnocení
2x

Bramborový salát může mít mnoho podob a různé světové kuchyně toto tvrzení dokládají vcelku přesvědčivě. V našich končinách je tradiční verze s majonézou, jižněji položené státy sází na lehčí formy, které lépe odolávají vyšším teplotám. Inspirujte se výtečným receptem od propagátorky italské gastronomie, blogerky Pasta Queen. Tato verze bramborového salátu bude skvělá třeba k rybě nebo ke grilovanému masu.

6 porcí
45 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce, do kterého se vejde napařovací koš, nalijte asi 1 cm vody a přidejte špetku soli. Vložte do něj napařovací koš nebo vložku a přiveďte vodu k varu. Do košíku dejte oloupané brambory nakrájené na kostky nebo půlkolečka a přikryjte je. Vařte v páře asi 10 až 15 minut nebo dokud brambory nezměknou, vyzkoušejte to vidličkou. Odstavte z ohně a nechte brambory vychladnout.
  2. Zatímco brambory chladnou, dejte do středně velké mísy na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli a zalijte ji červeným vinným octem. Nechte marinovat alespoň 20 minut.
  3. Samotný salát připravte těsně před podáváním. Brambory dejte do velké servírovací mísy. Navrch dejte marinovanou cibuli (a zbytky octa z misky), přepůlená cherry rajčata, kapary a olivy kalamata. Dochuťte velkou špetkou soli a pepřem. Promíchejte.
  4. Salát dozdobte sušeným oreganem a lístky čerstvé bazalky a celý pokrm rovnoměrně pokapejte olivovým olejem.
PRIMA FRESH: Pokud chcete tento salát podávat jako hlavní chod, přidejte například natvrdo uvařené vejce nebo konzervovaného tuňáka.

Až se trochu ochladí, přijde řada i na náš tradiční bramborový salát. Připravte ho podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty