Suroviny
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- krájená rajčata (z konzervy) 250 g
- červená rajčata (čerstvá) 100 g
- bílé fazole (z konzervy) 300 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- tymián 3 snítky
- bobkový list 2 ks
- zeleninový vývar 1 litr

Postup přípravy
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na proužky. Orestujte je na oleji dozlatova.
- Poté přidejte sterilovaná i čerstvá nakrájená rajčata, slité fazole, sůl, pepř, otrhané lístky tymiánu, bobkový list a vše zalijte vývarem. Vařte asi 20 minut.
Vyzkoušejte také polévku z červené čočky s rajčaty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty