Suroviny
- oregano (sušené ) 1 lžička
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- sušený česnek 1/2 lžičky
- citronová šťáva 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí prsa 600 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Na recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo vám bude stačit jen pár minut na přípravu, další čas počítejte na marinování a následně i odpočívání namarinovaného masa před tepelnou úpravou. Ale to se všechno obejde bez vaší pozornosti. Samotná příprava na grilu nebo v troubě pak zabere taky jen pár minut. Připravit tohle skvělé, lahodné a navíc nenákladné jídlo je vlastně spíš zábava.
Postup přípravy
- Nejprve připravte marinádu. Do misky nasypte oregano, papriku a česnek, přidejte citronovou šťávu a olivový olej a důkladně promíchejte. Citronová šťáva je hodně důležitá – maso se rozvoní, krásně zkřehne a při pečení si zachová šťavnatost.
- Maso nakrájejte na nudličky nebo kostky a promíchejte s připravenou marinádou. Napíchejte kousky marinovaného masa na špejle, uzavřete do misky nebo špízy přikryjte fólií a vložte do chladu. Nechte marinovat minimálně hodinu, nejlépe ale přes noc, aby dovnitř natáhlo všechny chuti a vůně.
- Marinované maso na špejlích před pečením nebo grilováním nechte asi půlhodiny „vydýchat“ při pokojové teplotě. Pak osolte a opepřete a opečte ze všech stran dozlatova – buď na venkovním grilu nebo v troubě, ale jde to i na grilovací pánvi na sporáku.
- Hotové maso stačí na talíři doplnit řeckým salátem, tzatziki a pita chlebem a autentická řecká hostina je na světě.
PRIMA TIP: Na delší marinování masa se skvěle hodí speciální přihrádka FreshBox 0°, kterou mají chladničky Whirlpool. Udržuje teplotu kolem nuly a představuje ideální místo pro uchování čerstvého masa, ryb a delikates.