zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Letní středomořské rybí ragú z grilu
Autor: Spolu sníme Letní středomořské rybí ragú z grilu

Letní středomořské rybí ragú z grilu

Hodnoceno: 4x
Ragú představuje dlouhé dušení masa v omáčce, což je v přímém protikladu s rychlým grilováním. Tohle ragú připravíte přímo bleskově v hrnci na grilu a ryby zůstanou krásně šťavnaté a voňavé. Nestyďte se ho nabírat křupavou bagetkou rovnou z hrnce a zapíjet suchým bílým vínem, chutná takhle nejlépe.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Ryby a krevety očistěte od kostí, šupin, krunýře apod. Krevety zbavte hlav a vše omyjte. Ryby nakrájejte na kousky velikosti sousta. Zeleninu oloupejte a nakrájejte – cibuli na klínky a zeleninu na kousky podobné jako ryby. 
  2. Všechny zbytky z ryb, krunýře a hlavy z krevet a odřezky ze zeleniny zalijte v hrnci 500 ml vody, zlehka osolte a přiveďte k varu. Ztlumte teplotu a nechte probublávat asi 20 minut. Vývar přeceďte a uchovejte na později. 
  3. Na grilu rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo širší hrnec s olivovým olejem a vhoďte do něj všechnu zeleninu. Za občasného promíchání opékejte 10 minut. Osolte, opepřete, případně přiostřete chilli a zalijte vínem. Jakmile se vyvaří, přidejte ryby a krevety. Zalijte krájenými rajčaty, passatou a 200 ml rybího vývaru a vařte dalších 10 minut.
  4. Mezitím nasekejte petrželku s oloupaným česnekem najemno. Vmíchejte do ragú a podávejte s pečivem, brambory nebo rýží. 

PRIMA TIP: Ragú připravte alespoň ze dvou druhů ryb. Více ryb, více chutí. Vybírejte druhy s pevnějším masem, jako je třeba pstruh, siven nebo treska. U moře sáhněte po mořském ďasu, tresce nebo lososu. 

Letní středomořské rybí ragú z grilu
Autor: Spolu sníme Letní středomořské rybí ragú z grilu

reklama

Spolu sníme
Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti. 

www.spolusnime.cz