Sandra Mikuličová

Letní středomořské rybí ragú z grilu

Moje hodnocení
4x

Ragú představuje dlouhé dušení masa v omáčce, což je v přímém protikladu s rychlým grilováním. Tohle ragú připravíte přímo bleskově v hrnci na grilu a ryby zůstanou krásně šťavnaté a voňavé. Nestyďte se ho nabírat křupavou bagetkou rovnou z hrnce a zapíjet suchým bílým vínem, chutná takhle nejlépe.

6 porcí
60 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ryby a krevety očistěte od kostí, šupin, krunýře apod. Krevety zbavte hlav a vše omyjte. Ryby nakrájejte na kousky velikosti sousta. Zeleninu oloupejte a nakrájejte – cibuli na klínky a zeleninu na kousky podobné jako ryby.
  2. Všechny zbytky z ryb, krunýře a hlavy z krevet a odřezky ze zeleniny zalijte v hrnci 500 ml vody, zlehka osolte a přiveďte k varu. Ztlumte teplotu a nechte probublávat asi 20 minut. Vývar přeceďte a uchovejte na později.
  3. Na grilu rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo širší hrnec s olivovým olejem a vhoďte do něj všechnu zeleninu. Za občasného promíchání opékejte 10 minut. Osolte, opepřete, případně přiostřete chilli a zalijte vínem. Jakmile se vyvaří, přidejte ryby a krevety. Zalijte krájenými rajčaty, passatou a 200 ml rybího vývaru a vařte dalších 10 minut.
  4. Mezitím nasekejte petrželku s oloupaným česnekem najemno. Vmíchejte do ragú a podávejte s pečivem, brambory nebo rýží.

PRIMA TIP: Ragú připravte alespoň ze dvou druhů ryb. Více ryb, více chutí. Vybírejte druhy s pevnějším masem, jako je třeba pstruh, siven nebo treska. U moře sáhněte po mořském ďasu, tresce nebo lososu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Sandra Mikuličová

Spolu sníme Sandra Mikuličová

Kuchařka Spolu sníme je kniha plná receptů jedné bosé rozlítané a divoké kuchařky, která Vás zve nejen ke stolu, ale také do jejího života plného dobrodružství. Z této kuchařky budete chtít opravdu vařit. Je plná jednoduchých a snadných receptů, které ale zároveň vystihují momenty, o kterých všichni sníme. O divoké přírodě, horách, oceánu, společných chvílích s přáteli a rodinou. Jídlo stmeluje a kolem ohně a jídla se lidé scházeli už od pravěku. Kniha je rozdělena do pěti kapitol receptů, které nabízí originální pokrmy v různém ročním období, pro různé příležitosti.

www.spolusnime.cz


Přečtěte si také

Recepty