Letní klasika v novém provedení: Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Moje hodnocení
2x

Tento recept volně vychází z klenotu klasické italské kuchyně, tzv. lilku parmigiana. Plátky lilku se orestují a poté se skládají s rajčatovou omáčkou a sýrem. Pokud nechcete nakrmit celou rodinu, ale máte na tohle chutné a zdravé jídlo chuť, zkuste trošku netradiční formu, která chutná báječně a navíc vypadá krásně!

2 porce
45 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lilek omyjte, osušte a nakrájejte ho na asi centimetrové plátky tak, aby je stále držela pohromadě stopka.
  2. Dno pekáčku pokapejte olivovým olejem a navrch položte lilek, roztáhněte ho jako vějíř. Plátky lilku z obou stran osolte a pokapejte olivovým olejem.
  3. Jednu stranu plátků štědře potřete hotovou rajčatovou omáčkou (skvělá je i domácí cuketovo-rajčatová čalamáda). Druhou stranu něžně potřete bazalkovým pestem.
  4. Na tenké plátky nakrájejte rajče a mozzarellu. Zasuňte je střídavě mezi plátky lilku až ke stopce. Navrch ještě zakápněte olivovým olejem, posypte sušeným oreganem a nastrouhaným parmazánem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 minut, až sýr utvoří na povrchu zlatavou krustu a lilek bude dokonale měkký.

Vyzkoušejte také recept na tradiční lasagne s mletým masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty