Suroviny
- rajčata 4 ks
- červená paprika 1 ks
- česnek 4 stroužky
- cukr krupice 1/2 lžičky
- červené víno 100 ml
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- chilli 1 špetka
- okurka (salátová) 1 ks
- olivy (černé vypeckované) 10 ks
- petrželka
- pečivo (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
- Spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kousky, papriku zbavenou jádřince a pokrájenou na menší kousky, česnek nakrájený na čtvrtky, cukr, víno, olej a citronovou šťávu dejte do mixéru, osolte okořeňte chilli a vše rozmixujte.
- Směs pak promíchejte s většinou oloupané okurky nakrájené na malé kostičky, jarní cibulky nakrájené na jemná kolečka a oliv nakrájených na kolečka (můžete vyzkoušet také pikantní sušené olivy) a dejte vychladit do ledničky.
- Každou porci potom posypte zbylou okurkou, cibulkou, olivami a jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s grilovaným pečivem.
Vyzkoušejte připravit španělské gazpacho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka gazpacho podle Zdeňka Pohlreicha