Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Saláty
Saláty
Jíme zdravě kolem světa
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Francouzský salát Niçoise

Francouzský salát Niçoise Zdroj: Jíme zdravě kolem světa

  • Zavřít
Francouzský salát Niçoise

Francouzský salát Niçoise Zdroj: Jíme zdravě kolem světa

Moje hodnocení
7x

Salát z přímořského Nice se podává zpravidla jako hlavní chod. Poodkrývá francouzskou rafinovanost – místo brambor s tuňákem a zeleninou si dámy objednávaly lokální salát, ve kterém jsou všechny ingredience nakrájené pěkně na sousta a naaranžované do pestrého obrazu. A tím dobyl svět!

4 porce
45 minut
francouzská
Seznam.cz banner

Salát

  • brambory grenaille 10 ks
  • červená rajčata 2 ks
  • římský salát (menší nebo 1 větší Little Gem salát) 1 ks
  • vejce 3 ks
  • zelené fazolky 100 g
  • černé olivy (vypeckované) 50 g
  • tuňák ve vlastní šťávě (konzervovaný) 300 g
  • sůl

Zálivka

  • česnek 1 menší stroužek
  • červený vinný ocet (nebo citronová šťáva) 3 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • extra virgin olivový olej 4 lžíce
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Nápadité recepty na výtečné saláty s vejcem

Nápadité recepty na výtečné saláty s vejcem

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjte a očistěte, ale neloupejte. Uvařte je vcelku v jemně osolené vodě doměkka. Trvá to zhruba 15 minut od bodu varu.
  2. Mezitím nakrájejte rajčata na čtvrtiny a salát na menší kousky. Vejce uvařte natvrdo – 7 až 8 minut od bodu varu na středním až vyšším stupni. Pak vejce vyjměte a ihned zchlaďte ve studené vodě.
  3. Fazolové lusky očistěte a přidejte je na poslední 2 minuty k bramborám. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte je okapat. Brambory rozkrojte podélně na poloviny. Fazolky pokrájejte na 3cm kousky.
  4. Na zálivku oloupejte česnek a prolisujte ho do větší mísy. Přidejte ocet, hořčici, olej, sůl a pepř a důkladně vyšlehejte metličkou dohladka.
  5. Do mísy k dresinku dejte poloviny brambor, fazolky, olivy, rajčata a salát. Tuňáka sceďte a přidejte k bramborám. Zlehka promíchejte. Rozdělte do čtyř misek.
  6. Vejce oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vždy třemi ozdobte salát v misce.

Vyzkoušejte také lutyšský salát s čekankou, fazolkami a vejci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Bramborový salát s fazolovými lusky, čekankou a opečenou slaninou

Salát Niçoise s grilovaným steakem z tuňáka, bramborami a zelenými fazolkami Saláty

Salát Niçoise s grilovaným steakem z tuňáka, bramborami a zelenými fazolkami

8
Salát Niçoise s grilovaným tuňákem a opečeným bramborem Recepty

Salát Niçoise s grilovaným tuňákem a opečeným bramborem

21
Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha Recepty

Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha

23
Salade niçoise neboli salát z Nice Recepty

Salade niçoise neboli salát z Nice

28
Tuňákové placičky Nicoise Recepty

Tuňákové placičky Nicoise

20
Salát Niçoise Recepty

Salát Niçoise

14
Řeřichový salát Nicoise Recepty

Řeřichový salát Nicoise

16
Salát z Nice fazolkami a tuňákem Recepty

Salát z Nice fazolkami a tuňákem

26
Klasický salát Niçoise: Bonviván z Riviéry, který si podmanil svět Novinky

Klasický salát Niçoise: Bonviván z Riviéry, který si podmanil svět

Jíme zdravě kolem světa

Zdroj receptu

Jíme zdravě kolem světa

Jíme zdravě Jíme zdravě kolem světa

Trojici milovníků zdravého jídla, které chutná skvěle a jehož příprava se vyznačují snadností a rychlostí, se tentokrát inspirovala ve světě. Ze světových kuchyní vybrala 90 receptů, které přizpůsobila českým chutím i surovinám, a tak je výsledek praktický a lahodící všem smyslům tak, jak jsme u trojky Jíme zdravě zvyklí. V knize najdete snídaně, hlavní jídla, zajímavé předkrmy, poctivé polévky a výborné dezerty se spoustou tipů, jak je variovat. Zkrátka nepřijdou vegani, vegetariáni ani milovníci masa.

Více na www.jimezdrave.cz.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky vejce tuňák salát rajče zelené fazolky bílkovina brambor francouzská kuchyně

Návrhy pro vás

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem Maso

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku Maso

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček


Přečtěte si také

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Prostřeno!
Prostřeno: Salátek s kozím sýrem, chapati

Prostřeno: Salátek s kozím sýrem, chapati

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí polévka na indický způsob

Prostřeno: Kuřecí polévka na indický způsob

Prostřeno!
Prostřeno: Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Prostřeno: Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Prostřeno!
Prostřeno: Lotusový nepečený dezert

Prostřeno: Lotusový nepečený dezert

Novinky
Mixér: speciální menu a degustace, nový vizuální styl značky a foodie aplikace nejen pro Gen Z

Mixér: speciální menu a degustace, nový vizuální styl značky a foodie aplikace nejen pro Gen Z

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Soutěžící
Petr Tománek má rád indickou kuchyni

Petr Tománek má rád indickou kuchyni

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem Maso

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku Maso

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Zelenina
Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Nápoje
Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první Předkrmy a chuťovky

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Přála bych si dvouciferný výsledek, řekla Konečná. Systém eDoklady opět selhal Poplach na pražském letišti: Anonym vyhrožuje, že se blíží drony. Zasahuje i armáda Víkend bude sychravý a větrný. Kde i přes nepřízeň počasí rostou houby?

prima-zeny

Kamaráde, já jsem vyhrával. Bouček udělal z hitu Dalibora Jandy duhovou hymnu Moderátorka Timková o nahé seznamce: Doufám, že díky show lidé přijmou sami sebe Bydlení hradního pána? Kotek ukazuje domeček s kuchyňkou a rozbitou digestoří

prima-zoom

Nejvyšší socha na světě Sebevražda, nebo poprava tajné agentky? Záhadná smrt v hotelovém pokoji má jediné řešení Jak správně prát? A jak prát skvrny od krve? Spousta lidí oboje dělá špatně

prima-fresh

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Mixér: speciální menu a degustace, nový vizuální styl značky a foodie aplikace nejen pro Gen Z Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

prima-cool

Seriálové pokračování Peaky Blinders Namakaný Henry Cavill tvrdě dře v posilovně i se zraněnou nohou. Podělil se o fotky a motivační citát Jak se hraje Fortnite s umělou inteligencí? Nechybí překvapivé rady

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Víkend bude sychravý a větrný. Kde i přes nepřízeň počasí rostou houby? Ocún kvete na podzim růžovofialovými květy. Jak se liší od krokusu? Jak si snadno vypěstovat medvědí česnek v zahradě nebo balkoně

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.