Suroviny
- cherry rajčata 100 g
- mozzarella 250 g
- bazalka 1 hrst
- těstoviny (krátké) 200 g
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana (12 % tuku) 120 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve větším hrnci uvařte 2 l vody. Mezitím nakrájejte na poloviny cherry rajčátka, mozzarellu na kostičky a bazalku nahrubo. Vše dejte do větší mísy.
- Vroucí vodu osolte, vsypte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu na středním stupni akorát na skus, tzv. al dente.
- Uvařené těstoviny sceďte, zchlaďte ve studené vodě a přidejte do mísy s rajčátky. Přidejte majonézu a smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Uložte na 45 minut do lednice.
- Vychlazený těstovinový salát rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Vyzkoušejte také rychlý těstovinový salát do krabičky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rychlý těstovinový salát