Sekaná z Lokálu: tradiční rodinný oběd i oblíbená svačina na výlet

Moje hodnocení
3x

Známý pokrm české kuchyně skvěle poslouží nejen k obědu či večeři, ale spolu s houskou nebo krajícem chleba také jako rychlá svačina. Řeč je o sekané, kterou doma pravděpodobně dělal každý z nás. Jak ji ale připravit jako v restauraci? Inspirujte se receptem šéfkuchaře Václava Kouby z Lokálu, který kombinuje několik druhů masa, díky čemuž má sekaná skvělou chuť, konzistenci i šťavnatost.

10 porcí
150 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Housky nakrájejte na kostičky. Polovinu namočte do mléka nebo vývaru.
  2. Cibuli, česnek a špek (popřípadě tučné uzené) orestujte na sádle a nechte vychladnout.
  3. Veškeré maso nakrájejte na menší kostky. Vepřové smíchejte s vychladlou směsí a namočenou houskou.
  4. Nakrájené maso namelte nahrubo, pouze hovězí krk najemno. Smíchejte se zbytkem pokrájené housky, s vejci a okořeňte.
  5. Ze směsi vytvarujte šišku a zabalte ji do pobřišnice. Dejte do pekáče a zlehka podlijte vodou.
  6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 80–90 minut.
  7. Hotovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte tak, jak ji máte nejraději – s vařenými či šťouchanými bramborami, s kaší nebo s bramborovým salátem. A nezapomeňte si něco nechat i na ráno!
PRIMA TIP: Sekanou si můžete vychutnat i jako svačinu nebo studený oběd do práce. Stačí dát plátek mezi dva chleby z Esky nebo od Kalendů, namazat hořčicí z Lokálu a přidat Naše okurky. Vše seženete na online supermarketu Rohlík.

Vyzkoušejte klasickou sekanou obalenou ve slanině podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Sekaná jako od babičky

Inspirujte se i dalšími recepty na sekanou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lokál


Přečtěte si také

Recepty